Foto: LU / Shutterstock / LETA / kadrs no video
Prezidents Raimonds Vējonis ar rīkojumu uzdevis valdībai sadarbībā ar partijām un pašvaldībām sagatavot rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai, tikmēr jauns sīriešu masveida izceļošanas vilnis ir papildinājis nepieredzēto migrantu un bēgļu plūsmu uz Eiropu.

Bet pēc lielās pārcelšanās uz jauno LU Dabaszinātņu akadēmisko centru Torņakalnā, vairākas LU fakultāšu ēkas pašā Rīgas centrā nu ir palikušas neizmantotas. Jaunumi arī par šausminošo Purvciema auto un motocokla avāriju - portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.

Foto: www.delfi.lv
Pēc lielās pārcelšanās uz jauno Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmisko centru Torņakalnā, vairākas LU fakultāšu ēkas pašā Rīgas centrā nu ir palikušas neizmantotas, un to tālākais liktenis ir neskaidrs. Tagad universitāte ir īpašumu ķīlniece – tie ir dārgi apsaimniekojami, bet ēkas iznomāt vai pārdot būs sarežģīti.

Lasīt vairāk

Jauns sīriešu masveida izceļošanas vilnis ir papildinājis nepieredzēto migrantu un bēgļu plūsmu uz Eiropu,
Sīrijas
četrus gadus ilgstošajam karam kalpojot par dzinējspēku lielākajai cilvēku migrācijai uz kontinentu kopš Otrā pasaules kara beigām, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Lasīt vairāk

Portāls "Delfi", Rīgas ielās aptaujājot iedzīvotājus, aicināja cilvēkus paust savu viedokli bēgļu uzņemšanas jautājumā. Viedokļi dažādi, daži no tiem arī atklāti naidīgi.

Lasīt vairāk

Valsts prezidents
Raimonds Vējonis
ar rīkojumu uzdevis Ministru Kabinetam sadarbībā
ar politiskajām partijām, pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām sagatavot skaidru rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI Reporter
Pērn Siguldas novada pašvaldība paziņoja, ka viens no Siguldas simboliem – panorāmas rats, kas darbojas jau 40 gadus, ir bīstams, tāpēc ar tā apsaimniekotājiem līgums netiks pagarināts un ratu jādemontē. Tomēr pēc pārrunām ar pašvaldību un ekspertu atzinuma izrādījies, ka tā gluži nav, tāpēc rats varēšot darboties vēl trīs gadus.

Lasīt vairāk

Līdz ar pēdējiem pasākumiem 15. septembrī festivāla "
Dzejas
dienas 2015" oficiālā programma ir noslēgusies. Aizvadīti 37 spilgti pasākumi Rīgā un Jūrmalā, kurus kopumā apmeklējuši ap 2500 klausītāju. "Delfi Kultūra" piedāvā ieskatīties foto izlasē no aizvadītajiem pasākumiem.

Lasīt vairāk

Pagājušajā nedēļā Rīgā, Dārzciema ielā, notikušajā avārijā cietušie motociklisti guvuši tikai sasitumus un jau nākamajā dienā varēja doties mājās, portālu "Delfi" informēja
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas
pārstāve Inguna Potetinova.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Astoto reizi arī Latvija izvirza savu filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars". Nacionālā
Kino
centra izveidotā ekspertu komisija lēmumu paziņos ceturtdien, 17. septembrī, pulksten 11:30.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pret Franciju nav nokārusi galvu, bet atlikušās spēles būs svarīgākās turnīrā, uzskata valstsvienības uzbrucējs
Kaspars Bērziņš
.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
No nākamā gada 1. septembra visiem Rīgas skolēniem līdz 9. klasei (ieskaitot) pašvaldība nodrošinās bezmaksas pusdienas, – 16. septembrī paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs
Nils Ušakovs
.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Taivānas
kompānija "Thunder Power" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi elektrisku sedanu, kas konkurēšot ar "
Tesla
Model S".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Japāņu kompānija "Sharp" paziņojusi, ka 31. oktobrī tirdzniecībā nonāks tās izstrādātais televizors "LV-85001". Tas kļūs par pasaulē pirmo 8K izšķirtspējas ekrāna sērijveida televizoru. "Sharp" 8K televizors
Japānas
tirgū maksās 16 miljonus jenu (118 tūkstošus eiro).

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!