Latvijas Universitātes (LU) valdījumā nodos zemesgabals Torņakalnā, Jelgavas ielā, kur iecerēta vērienīga, aptuveni 22 miljonus latu vērta LU Akadēmiskā centra daļas – Dabas un datorzinātņu centra izveide.

Universitāte bez Izglītības un zinātnes ministrijas piekrišanas nevarēs 43 298 kvadrātmetrus lielu, pašlaik neapbūvēto zemes gabalu vai tā daļas atsavināt vai apgrūtināt ar lietu tiesībām un iznomāt. Īpašums būs bez atlīdzības jānodod ministrijas valdījumā, ja to vairs neizmantos izglītības un zinātnes funkcijām.

Līdz 2006. gadam šos zemesgabalus izmantoja un apsaimniekoja ģimenes dārzu biedrība "Torņakalns", bet pēc tam nomas līgums ar to netika pagarināts. Ģimenes dārzu lietotāji bija brīdināti par zemes atbrīvošanu no pagaidu būvēm un augļu kokiem.

LU Torņakalnā uzsāks Dabas un datorzinātņu centra izbūvi, piesaistot ES fondu līdzekļus.

Jau ziņots, ka Akadēmisko centru Torņakalnā vētu izbūvēt līdz 2023.gadam un tas varētu izmaksāt ap 150 miljoniem latu. Tā pirmo kārto, Dabas un datorzinātņu centru, kas izmaksās aptuveni 22 miljonus latu, iecerēts pabeigt līdz 2014.gada vidum.

Projektam LU cer piesaistīt gan ES fondu finansējumu, gan ieguldīt savus līdzekļus. Pirmajai kārtai paredzēts piesaistīt ERAF līdzekļus, un nodrošināt valsts finansējumu 3,41 miljons latu jeb 15 % no izmaksām. No valsts budžeta šim mērķim nodrošinās 1,63 miljonus latu, bet pati universitāte piešķirs 1,78 miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!