Foto: LETA

Latvijas Universitāte trešdien nosūtījusi Latvijas Rektoru padomei aicinājumu atcelt Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētāju Jāni Vētru.

LU ieskatā, ka Vētra, paudis klaji neobjektīvu viedokli par LU studiju programmu "Zobārstniecība", tādējādi pārkāpjot AIP priekšsēdētāja un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Studiju programmu licencēšanas komisijas locekļa pilnvaras.

 "Uzskatām, ka Jānis Vētra nepieņemamā un neētiskā veidā, ir pārkāpis savas kā AIP priekšsēdētāja un Komisijas locekļa pilnvaras. Šādas Vētras darbības skaidri norāda uz to, ka viņš nespēj nodalīt abus šos amatus divās, savstarpēji neatkarīgās institūcijās - AIP un komisijā, paužot tendenciozu un klaji negatīvu attieksmi pret LU studiju programmu. Viņš ir ne tikai maldinājis lēmumpieņēmējus un sabiedrību, bet arī pārkāpis virkni normatīvo aktu. Ņemot vērā Vētras acīmredzamo ieinteresētību un nespēju saglabāt objektivitāti, LU kategoriski iebilst pret viņa dalību lēmuma pieņemšanā," uzsver LU rektors Mārcis Auziņš.

LU norāda, ka Vētra ir nepamatoti paudis savu viedokli par LU studiju programmas "Zobārstniecība" izveidi, izmantojot AIP veidlapu un reģistrējot vēstuli kā AIP izsūtītu korespondenci. Tādējādi JVētra kā AIP priekšsēdētājs AIP vārdā esot sniedzis viedokli par jautājumu, kas nav AIP kompetencē.

LU uzskata, ka AIP priekšsēdētājs var paust viedokli tikai par AIP kompetencē esošiem jautājumiem un AIP pieņemtajiem lēmumiem. Tomēr izvērtējums par studiju programmas atbilstību licencēšanas kritērijiem nav AIP kompetencē. LU rīcībā nav informācijas, ka AIP būtu apspriedusi jautājumu un pieņēmusi lēmumu  par LU studiju programmas "Zobārstniecība" ietekmi uz augstāko izglītību Latvijā. LU arīdzan norāda, Vētra ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesors. LU ieskatā, no viņa vēstules satura, ir skaidri redzams, ka Vētra nav spējis atturēties no RSU interešu paušanas un vēlējies panākt, ka RSU ir vienīgā augstskola Latvijā, kas nodrošina zobārstniecības studijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!