Foto: F64

Atbildot Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) domes 28. februāra lēmumam par rektora amata kandidāta izvirzīšanu, Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks ir devis savu piekrišanu kandidēšanai uz otro amata termiņu.

"Es esmu ļoti pagodināts, ka Medicīnas fakultātes dome ir izvirzījusi mani kandidēšanai uz otro termiņu rektora amatā. Tas ir augsts novērtējums četros gados paveiktajam," norāda LU rektors profesors Muižnieks.

"Es uzskatu, ka patiešām ir paveikts milzīgs darbs, lai Universitāte kļūtu par stabilu līderi izglītības un zinātnes jomā Latvijā. Ir daudz darīts, lai mūsu augstskola iegūtu modernu, ilgtermiņa stratēģijā balstītu attīstības bāzi," viņš turpina.

28. februārī LU MF dome vienbalsīgi virzīja Muižnieku kandidēšanai uz otro rektora amata termiņu.

Fakultātes dekāns profesors Valdis Folkmanis to pamatoja: "Latvijas Universitātei un arī mūsu fakultātei ir svarīgi, ka tiek nodrošināta stabila, ilgtermiņā vērsta attīstība, tiek pabeigti iesāktie vērienīgie Universitātes attīstības projekti, realizēta sistēmiska pieeja visiem svarīgākajiem Universitātes attīstības jautājumiem. Profesors Muižnieks ar savu komandu ir spējis pierādīt, ka šie jautājumi tiek risināti, tiek atbalstīti gan mācību, gan zinātnes attīstības plāni un idejas."

"Iesāktais darbs ir jāturpina. Es uzskatu, ka mums Universitātē ir izveidojusies laba komanda, ir piesaistīti spējīgākie cilvēki gan mācību, gan zinātnes, gan Universitātes attīstības jomā. Ir realizēti un tiek turpināti ambiciozi attīstības projekti," par paveikto četros gados stāsta Muižnieks.

Saskaņā ar Latvijas Universitātes Satversmi rektoru uz četriem gadiem ievēl amatā LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas. Šogad vēlēšanas notiks 24. maijā. Rektora amata kandidātu izvirzīšana turpināsies līdz 18.aprīlim.

Muižnieks dzimis 1953. gadā. 1976. gadā absolvējis Latvijas Valsts universitātes Bioloģijas fakultāti (BF), iegūstot bioloģijas un ķīmijas pasniedzēja kvalifikāciju. Docētāja darbu Universitātē Indriķis Muižnieks uzsācis 1992. gadā. 1996. gadā ievēlēts docenta amatā, pēc gada kļūstot par profesoru mikrobioloģijas apakšnozarē. No 1992. līdz 1998. gadam vadījis LU BF Augu fizioloģijas un mikrobioloģijas katedru, bet BF dekāna pienākumus pildījis no 1997. līdz 2000. gadam.

2000. gadā Muižnieks kļuva par LU zinātņu prorektoru, bet LU rektora amatā pirmoreiz ievēlēts 2015. gada 4. jūnijā. Indriķis Muižnieks ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!