Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) iekļuvušas "QS University Rankings: ECCA" jaunattīstības un Centrālāzijas universitāšu 2017.gada reitingā, informēja LU.

LU no visām Latvijas augstskolām reitingā ieņem augstāko jeb 44.vietu, salīdzinājumam - pērn LU ieņēma 47.vietu. Savukārt RTU ierindojas 55.vietā, RSU 108.vietā, bet LLU 139.vietā.

Kopumā tika vērtētas 2938 augstskolas un reitings veidots, ņemot vērā vairākus indikatorus, no kuriem visbūtiskākie bija akadēmiskā reputācija un universitātes reputācija darba devēju vidū. Labāko simts augstskolu vidū iekļuvušas universitātes no 18 reģiona valstīm.

Reitingā dominē Krievijas universitātes. 1.vietu jau vairākus gadus ieņem Mihaila Lomonosova Maskavas Valsts universitāte, 2.vietu - Novosibirskas Valsts universitāte, bet 3.vietu, kopš pērnā gada pakāpjoties par divām vietām, ieņem Tartu universitāte Igaunijā.

LU rektors Indriķis Muižnieks skaidro, ka "QS reitings" ir viens no starptautiski vispazīstamākajiem reitingiem un LU piešķirtais vērtējums raksturojams kā ļoti augsts. "Reitinga rezultāti arī rāda lietas, uz ko jāliek īpašs uzsvars, tas ir, jāpievērš lielāka uzmanība tieši starptautiski plašāk citētu publikāciju veidošanai un starptautisko pasniedzēju piesaistīšanai," uzsvēra rektors.

Salīdzinot ar pērno gadu, LU ierindojies trīs vietas augstāk, kas atspoguļo LU veikto reformu veiksmīgus rezultātus, attiecīgi pieaudzis ārzemju pasniedzēju skaits, sekmīgi notiek personāla ar doktora grādu ataudze, uzlabojas reputācija akadēmiskajā un darba devēju vidē, skaidroja LU.

"Mums ir liels prieks redzēt, kā LU neapstājas attīstībā un turpina uzlabot darbību, kas atmaksājas ar šādām, ja tās tā var nosaukt, uzslavām, iekļūstot reitingos. LU ir novērtēta ne tikai nacionālā mērogā, bet arī starptautiski. Galvenais patlaban ir neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt uzlabot studiju procesu un kvalitāti, ieguldīt studentos, attīstīt zinātni. Mēs ticam, ka turpināsim attīstīties un iekļūt reitingos, uzlabojot savas pozīcijas, un mēs, studenti, esam gatavi turpināt darboties, lai to palīdzētu sasniegt," sacīja LU Studentu padomes priekšsēdētāja Signe Skutele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!