Foto: LETA

Gatavojoties nākotnē paredzamajai studiju programmu slēgšanai, Latvijas Universitātē (LU) patlaban norisinās programmu izvērtēšana, informēja Latvijas Universitātes (LU) Studiju departamenta direktore Jūlija Stare.

Viņa norādīja, ka konkrētus skaitļus par samazināmām programmām, to skaitu, kā arī līdzekļiem, kas tiks ietaupīti, šobrīd vēl aplēst nav iespējams.

Stare uz jautājumu par to, kādas programmas vai kādas jomas šis process skartu, neatbildēja, vien uzsvēra, ka reālas izmaiņas notiks līdz 2019.gadam jeb studiju programmu pārakreditācijai.

Iepriekš LU rektors Indriķis Muižnieks intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pavēstīja, ka LU izdevies palielināt augstskolā strādājošo zinātnieku skaitu, bet vienlaikus tiek plānots samazināt studiju programmu skaitu.

Runājot par mācību kvalitātes palielināšanu, Muižnieks norādīja, ka 2017.gadā plānota mācību programmu pārakreditācija, un šā procesa rezultātā LU varētu būt par apmēram 30 programmām mazāk. Muižnieks atzina, ka pašreiz vairākas studiju programmas ir pārāk sadrumstalotas un, samazinot to skaitu, augstskolā būtu iespējams palielināt studiju procesa kvalitāti.

Muižnieks arī uzsvēra, ka mācību maksu LU nav plānots palielināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!