Foto: F64
Latvijas Universitātē (LU) šajā akadēmiskajā gadā reģistrēts 5571 jaunais students, kas ir vairāk nekā pagājušajā gadā, kad studijas LU sāka 5459 pirmkursnieki.

LU Preses centrs informē, ka šogad visvairāk – gandrīz 400 – pirmkursnieku reģistrējušies Tiesību zinātņu bakalaura studiju programmā, tai seko Tiesību zinātnes profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma ar gandrīz 300 jaunajiem studentiem. Trešajā vietā ir Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programma, ko apgūst apmēram 260 pirmkursnieku, bet ceturtajā vietā ir Datorzinātņu bakalaura studiju programma ar aptuveni 220 cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka LU šajā akadēmiskajā gadā populārākās programmas saskaņā ar iesniegtajiem pamatstudiju pieteikumiem bijušas tiesību, komunikācijas, vadības zinātnes, kā arī ekonomikas un ārstniecības studijas.

Pamatstudiju pieteikumos populārāko studiju programmu vidū bijušas arī angļu filoloģijas, datorzinātņu, politikas zinātnes, moderno valodu, biznesa studiju un vides zinātnes programmas.

Uzņemšanas laikā pamatstudijās un augstākā līmeņa studijās LU tika saņemti vairāk nekā 28 tūkstoši pieteikumu. Pamatstudiju programmās katrs studētgribētājs, piesakoties studijām, varēja izvēlēties līdz 20 prioritātēm, katra no izvēlētajām prioritātēm tika skaitīta kā viens pieteikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!