Foto: LETA
Latvijas Universitātes Studentu padomes (LU SP) kopsapulcē pirmdien studenti nolēma LU rektora amatam izvirzīt LU Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Komunikācijas studiju nodaļas vadītāju profesori Intu Brikši, portālu "Delfi" studentu padome.

"Studenti par šo lēmumu domājuši ilgi, un jāatzīst, ka Brikšes kundze ir spēcīgs kandidāts, kas Universitāti spētu vadīt enerģiski," uzsvēra LU SP priekšsēdētājs Mārtiņš Līdaks. Brikšes izvirzīšanu rektora amatam atbalstīja 18 no 23 klātesošo biedru.

Par sasniegumiem dekānes amatā Brikše apbalvota ar IV šķiras Atzinības krustu un saņēmusi LU SP balvu "Gada dekāns".

"Profesores Brikšes enerģija, radošā pieeja un mērķtiec ība ir sekmējusi LU Sociālo zinātņu fakultātes attīstību no pašiem tās izveides pirmsākumiem, arī ekonomiskās krīzes apstākļos ļaujot saglabāt dinamisku attīstību. Šāda stratēģiska pieeja, ilgtermiņa redzējums un rīcībspēja ir tieši tas, kas vajadzīgs visai Universitātei kopumā, lai tā varētu sasniegt izvirzītos mērķus un kļūt par vēl nozīmīgāku spēku Latvijas ekonomiskajā attīstībā, pretendējot uz līdera pozīcijām arī Baltijas un Eiropas izglītības telpā," studentu lēmumu komentējis Līdaks.

Profesore Brikše kā rektora amata kandidāte izvēlēta starp vairākiem citiem studentu ieteiktajiem kandidātiem. Tie izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, starp kuriem būtiskākie bija kandidāta darba pieredze, līdzšinējā sadarbība ar studentiem, līderības un inovācijas spējas.

Padomei atbilstoši LU rektora vēlēšanu nolikumam ir tiesības izvirzīt rektora amata pretendentus vēlēšanām, kas noritēs šī gada 25.maijā LU Lielajā aulā. LU Satversmes sapulcē, kas uz četriem uz gadiem iecels Alma Mater aizgādni, LU SP tiks pārstāvēta ar 75 balsīm no kopējā 300 balsu skaita.

Pašreizējais LU rektors, LU Fizikas un matemātikas fakultātes dekāns, LU Senāta priekšsēdētājs Mārcis Auziņš amatā iecelts 2007.gada maijā. Par Auziņu toreiz nobalsoja 213 LU Satversmes sapulces pārstāvji, bet par otru kandidāti - profesori Maiju Kūli - 47. Balsošanā piedalījās 264 Satversmes sapulces pārstāvji. Viens vēlēšanu biļetens tika atzīts par nederīgu. LU Studentu padome 75 cilvēku sastāvā rektora vēlēšanās balsoja vienoti par Auziņa kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!