Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) pasaules universitāšu reitingā "The Times Higher Education Impact Rankings 2021" ieņem 201. – 300. vietu. Trīs Ilgtspējīgas attīstības rādītājos LU novērtēta kā pasaules TOP 200 universitāte, portālam "Delfi" ziņoja universitātes pārstāve Sindija Grāvere.

"Reitings atspoguļo universitāšu ietekmes uz sabiedrību radītājus, pamatojoties uz augstskolu panākumiem Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā. Tas sniedz priekšstatu par darbu, ko veic universitātes, un tā ir iespēja izcelt nozīmīgus augstskolu darbus, kurus nevērtē citu klasifikāciju reitingos," medijiem preses relīzē norādīja Grāvere.

Vislabākos rezultātus LU ieņem kategorijās –"Labs darbs un ekonomiskā izaugsme", "Miers un taisnīgums", kā arī "Inovācijas un infrastruktūra".

Kopumā reitingā vērtētas 1154 universitātes no 94 valstīm. No Latvijas universitātēm reitingā iekļautas: Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Liepājas Universitāte.

"Šie reitinga rezultāti parāda, ka Latvijas Universitāte sekmīgi īsteno tās Satversmē nostiprināto, ka "LU sekmīga darbība ir garants Latvijas attīstībai". Rezultāti parāda, ka Latvijas Universitāte sekmīgi darbojas ne tikai studiju procesa kvalitātes pilnveidošanā un zinātniskās darbības intencificēšanā, bet sniedz lielu ieguldījumu Latvijas un visas sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā kopumā," ar Grāveres starpniecību pauda LU Institucionālās pētniecības programmas direktors Jānis Stonis.

ANO ilgtspējīgas attīstības mērķi ir novērst nabadzību un badu, nodrošinātu pilsoņiem, nodrošināt kvalitatīvu izglītību, dzimumu līdztiesību. Tāpat arī nodrošināt tīru ūdeni, adekvātus sanitāros apstākļus, atjaunojamo enerģiju, ekonomikas izaugsmi, veicināt inovācijas un infrastruktūras uzlabošanu, mazināta nevienlīdzību un vēl citi.

Reitingā pirmajā vietā ierindojusies Mančesteras universitāte Lielbritānijā, otrajā vietā ir Sidnejas universitāte Austrālijā un trešo vietu ieņem RMIT universitāte, kas arī atrodas Austrālijā.

Vairāk informācijas par šo pasaules universitāšu reitingu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!