Foto: DELFI
Lucavsalā plāno ierīkot plašu stāvlaukumu, jo grandiozie attīstības plāni tā arī neīstenojas, otrdien raksta "Diena".

Kopš oktobra, kad desmit Lucavsalas zemesgabalu izsole nenotika pretendentu trūkuma dēļ, Rīgas dome (RD) piebremzējusi aktivitātes, kas saistītas ar šo nekustamo īpašumu pārdošanu.

"Konkrēts nākamās izsoles datums nav noteikts. Šobrīd notiek tirgus izpēte," laikrakstam skaidro RD Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte. Tikmēr atpūtas parka tuvumā iecerēts būvēt stāvlaukumu, kuru Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) nosaucis par potenciālo "park & ride" jeb stāvparku.

Laikraksts noskaidrojis, ka Rīgas Dome šobrīd izvērtē park & ride iespējas galvaspilsētā un kā viena no perspektīvajām vietām, kur šādas stāvvietas varētu izveidot, ir Lucavsala.

"Jau šobrīd autovadītāji Lucavsalā novieto savas automašīnas, lai turpinātu savas ikdienas gaitas pilsētā ar sabiedrisko transportu. Satiksmes departaments šobrīd vērtē iespējas, kā paplašināt stāvvietas, lai tās nākotnē kalpotu kā park & ride," atzinusi departamenta pārstāve Ilze Dišlere.

Savukārt vicemērs Andris Ameriks laikrakstam atzinis, ka potenciālo stāvparka vietu esot izstaigājis – patlaban tas esot zālains laukums, un to, visticamāk, neasfaltēšot, bet sabēršot šķembas. Vaicāts, vai stāvparkam paredzētais zemesgabals ietilpst izsolei paredzētajā teritorijā, vicemērs atbildējis apstiprinoši.

Idejas par stāvparku izveidi Rīgā virmo jau daudzus gadus. 2007. gadā Jāņa Birka (TB/LNNK) vadītā RD izsludināja metu konkursu daudzstāvu stāvparkam Maskavas ielā un stāvparku izbūvei pašvaldība bija izveidojusi pat speciālu uzņēmumu – SIA "TIA". Tolaik plāni bija grandiozi – piecos gados tika plānots ierīkot 19 autostāvvietu uz domes rezervētajiem zemes gabaliem. Tomēr, sākoties krīzei, projekti tika apturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!