Izvērtējot konstatētos pārkāpumus, iekšlietu ministrs Māris Gulbis ("Jaunais laiks") ierosinājis Valsts policijas priekšniekam Jānim Zaščirinskim izvērtēt Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes (JPRPP) priekšnieka, policijas pulkveža Haralda Dauginoviča atbilstību ieņemamajam amatam.
Ministra preses sekretāre Maija Celmiņa informēja, ka šādu ierosinājumu ministrs izteicis, jo ministrijas Galvenās inspekcijas veiktajā pārbaudē naktī uz piektdienu, 17.oktobri, Jelgavas policijas dežūrdaļā konstatēti nopietni pārkāpumi. Ministrs norāda, ka Jelgavas policijā pārkāpumi pieļauti sistemātiski, vairāku gadu garumā.

IeM Galvenās inspekcijas pārbaudē atklāts, ka Jelgavas policijā ierosināto krimināllietu noformēšana ir pavirša, atsevišķos gadījumos pat pieļauti rupji kriminālprocesuālo normu pārkāpumi. Dežūrdaļas lietvedības dokumentācija un tās aizpildīšanas kvalitāte neatbilst nepieciešamajām prasībām un nepilda tai paredzētās funkcijas - nenodrošina informācijas pārskatāmību un sistēmiskumu, atklājusi IeM.

Konstatēts, ka dokumentu pārbaudes Jelgavas policijas vadība veic pavirši un formāli, atzīmju saturs rada aizdomas, ka nav veiktas dienesta norīkojumu pārbaudes ārpus darba laika. Šie un citi trūkumi dokumentos konstatēti ilgākā laika posmā, kas liecina par pastāvīgu paviršību dežūrdaļas darba organizēšanā, uzskata IeM.

Iekšlietu ministrs ceturtdien apmeklēja Jelgavu un izteica kritiku par policijas veikumu noziedzības novēršanā, uzdodot trīs mēnešu laikā novērst trūkumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!