Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) izvērtēt, iespējams, valstij neizdevīgu nekustamā īpašuma izīrēšanu Vecrīgā, informēja ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Kutraitis.
Ministrija nosūtījusi vēstuli ar šādu lūgumu KNAB priekšniekam Aleksejam Lsokutovam.

Vēstulē norādīts, ka Izglītības un zinātnes ministrijas bijušais valsts sekretārs 2004.gada 24.novembrī noslēdza nomas līgumu ar SIA "Edinburgas nams" par dienesta viesnīcas ēkas Minsterejas ielā 8/10, Vecrīgā nomu. Ministrija apšauba līgumā noteikto nomas līguma termiņu divdesmit piecus gadus, “turklāt par neiedomājami zemu cenu – vienu latu kvadrātmetrā”, informēja Kutrais.

Ministrija uzskata, ka nomas līguma nosacījumi ir neizdevīgi valstij un iespējams līgums ir noslēgts ar mērķi apzināti nodarīt zaudējumus, tāpēc IZM lūdz KNAB izvērtēt minētā nomas līguma likumīgumu. Tāpat tuvākā laikā plānots ierosināt dienesta izmeklēšanu, jo ir pamatotas aizdomas, ka tai pat laikā vairāki valsts īpašumi ir izsaimniekoti atsavinot tos ar milzīgiem zaudējumiem valstij.

Saistībā ar nekustamo īpašumu darījumiem IZM jau tika ierosināta krimināllieta pret amatpersonām, lai izvērtētu apstākļus, kādos nu jau bijušais ministrijas valsts sekretārs parakstījis līgumu par ekskluzīvos Rīgas rajonos valstij piederošas zemes iznomāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!