Vides aizsardzības klubs (VAK) aicina Vides ministriju veikt revīziju Sakas novada domē, lai nepieļautu nelikumīgu būvniecību kapu zonā un panāktu jau uzcelto nelikumīgo būvju nojaukšanu, informēja VAK.
VAK aicina veikt revīziju, lai “pārbaudītu Sakas pagasta padomes, Pāvilostas pilsētas domes, Sakas novada domes lēmumu atbilstību likumiem un valdības noteikumiem un nepieļautu nelikumīgu darbību legalizāciju ar Sakas pagasta un Pāvilostas pilsētas teritorijas plānojumiem”.

VAK informē, ka 2001.gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija konstatēja nelikumīgu būvniecību īpašumā "Kurzemes Sēta", pērn Pašvaldību lietu ministrija uzskatīja par neatbilstošu teritorijas plānošanu regulējošajiem aktiem Pāvilostas pilsētas domes lēmumu uzsākt detālplānojumu Avotu ielā 8.

Tāpat pirms gada Pāvilostā diskusijā "Pie pēdējās kupicas" Pāvilostas pilsētas domes priekšsēdētājs, tagad Sakas novada domes priekšsēdētājs publiski atzina, ka ar Pāvilostas ostas un tai pieguļošās teritorijas detālplānojumu ir legalizētas nelikumības Kalna un Vītolu ielās Pāvilostā.

Šogad Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija atzina par prettiesisku detālplānojumu četriem īpašumiem Akmensragā (viena pēc šī prettiesiskā detālplānojuma būvētā ēka atrodas pat Ziemupes dabas liegumā- NATURA 2000 teritorijā), norāda VAK.

VAK pauž cerību, ka revīzijas rezultātā tiks panākta nelikumīgo būvju nojaukšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!