AS "Saktas ziedi" kārtējo reizi Rīgas domei nosūtījusi vēstuli, kurā lūdz sakārtot puķu tirdziņa teritorijas nomas jautājumus.
Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, AS "Saktas ziedi" vēstulē Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājam Andrim Amerikam aicina domi sakārtot puķu tirdziņa zemes nomas jautājumu. Par puķu tirdziņa saglabāšanu pašreizējā vietā divu gadu laikā tirgotāji savākuši arī 10 408 pilsētas iedzīvotāju parakstus.

Kā vēstulē norāda "Saktas ziedi", tirgotāji ir gatavi labiekārtot tirdziņa teritoriju par saviem līdzekļiem. Viņi norāda, ka ziedu tirdzniecība Vērmanes dārzā aizsākās pirms aptuveni 40 gadiem. Tādēļ tirgotāji atkārto jau iepriekš izteikto priekšlikumu nodalīt "Vernisāžas" nomājamās zemes teritoriju no pašreizējiem nomniekiem un nodot to nomā ziedu tirgotājiem.

Kā norāda ziedu tirgotāji, viņi domi lūdz izvērtēt jautājumu par puķu tirgus saglabāšanu līdz ar diskusijām par "Vernisāžas" īpašnieku maiņu un parka turpmāko likteni.

Uzskatot, ka "Saktas" puķu tirdziņš ir jāsaglabā pašreizējā vietā, un ņemot vērā to, ka "Saktas" puķu tirdziņš atrodas Tērbatas ielas sarkano līniju teritorijā, domes komitejas vadītājs uzdevis Zemju pārvaldes priekšniecei Benitai Prikašai un domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Vilnim Štramam līdz 18.aprīlim izstrādāt pozitīvu lēmumu par zemes nomas līguma noslēgšanu.

"Saktas" puķu tirdziņa jautājums saasinājās līdz ar izklaides centra "Vernisāža" atjaunošanu. Jautājums par tirdziņa pastāvēšanu un tā iespējamo atrašanās vietu gan domē, gan akciju sabiedrības sarunās ar "Vernisāžu" tiek diskutēts jau vairākus gadus. Pērnā gada februārī domes Pilsētas attīstības komiteja jau atbalstīja ziedu tirdziņa saglabāšanu Tērbatas ielā.

Pērn "Saktas zieds" lūdza mainīt Rīgas domes lēmumu "Par Rīgai piederošā zemes gabala - Vērmanes dārza iznomāšanu" un ziedu tirdzniecības vietas Tērbatas ielā nodot nomā tieši "Saktas ziedam", lai ziedu tirgotājiem nebūtu jāslēdz apakšnomas līgums ar "Vernisāžu". Savu lūgumu iesniedzēji motivēja ar nepietiekamo sadarbību ar "Vernisāžu". Savukārt Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija pagājušajā gadā ieteica "Vernisāžai" demontēt puķu tirdzniecības vietas Tērbatas ielā.

Inspekcijas vadītājs Juris Dambis savā "Vernisāžai" adresētajā vēstulē rakstīja, ka parka ainavu bojā vairāki tai neraksturīgi objekti, no kuriem pats nepatīkamākais ir ziedu tirdzniecības nojumes Tērbatas ielā. "To saglabāšana nav pieļaujama, jo ir samazinājusies dārza saskare ar apkārtējo ielu ainavu, kā arī zudusi iespēja no dārza teritorijas aplūkot reprezentablo Ministru kabineta ēku," teikts vēstulē. Ņemot vērā to, ka "Vernisāžas" ēkā ir veikals ziedu tirdzniecībai, pagaidu ziedu tirdzniecības vietas Tērbatas ielā ir ieteikts demontēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!