Drošības policija šodien lūgusi Rīgas tiesu apgabala prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret partijas "Jaunais centrs" (JC) Jūrmalas domes deputātu, advokātu Igoru Dreiju un viņa palīgu uzņēmēju Sergeju Zikinu.
Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa informēja, ka kriminālvajāšanu lūgts sākt pēc Krimināllikuma 90.panta par vēlēšanu tiesību realizēšanas kavēšanu.

Tāpat lūgts uzsākt kriminālvajāšanu arī pret Jūrmalas domes deputātu kandidātēm no JC saraksta - arodbiedrības "MAS "Jūraslīcis" darbinieki" priekšsēdētāju Valentīnu Spruktu un šīs arodbiedrības revidenti Valentīnu Staško.

Pašlaik Dreijam un Zikinam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt Spruktai un Staško - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Kā ziņots, izmeklēšanā noskaidrots, ka vēlētāju uzpirkšana notikusi Kauguros, 2.vidusskolā izvietotajā vēlēšanu iecirknī.

Bez amata Jūrmalas domē Dreija ir arī uzņēmuma "Jūraslīcis" arodbiedrības pārstāvis.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, iespējams, ka JC Jūrmalā vēlēšanu laikā pirktas aptuveni 1000 vēlētāju balsis.

Kā ziņots, Dreija bija JC saraksta līderis vēlēšanās Jūrmalā un kā vienīgais no šīs partijas ieguva pašvaldības deputāta mandātu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, 1960.gadā dzimušais advokāts Dreija bija Jūrmalas pilsētas domes deputāts arī iepriekšējā sasaukuma laikā. 2001.gadā viņš tika ievēlēts no politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) saraksta.

Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs (TSDC) pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām ziņoja, ka, iespējams, Dreija sadarbojies ar VDK, taču saistība tiesas ceļā nav pierādīta, jo nav ierosināta pārbaudes lieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!