Foto: Shutterstock

Valsts asinsdonoru centrs lūdz iedzīvotājus ziedot asinis. Donoru skaits ir samazinājies, jo daudzi slimo ar vīrusu infekcijām. Trūkst gandrīz visu grupu asiņu, otrdien vēstīja “TV3 Ziņas”.

Asinsdonoru centra direktore Egita Pole stāsta, ka svētku laikā donoru parasti ir mazāk, bet šobrīd ziedotāju ir īpaši maz, ko viņa skaidro ar dažādu vīrusu plašo izplatību. "Tieši šis decembra periods ir iezīmējies ar diezgan lielu saslimšanu ar vīrusu slimībām, ne tikai kovids, bet arī gripa un citas vīrusu saslimšanas ir darījušas savu. Un tas, protams, ietekmē donoru skaitu, tāpēc šobrīd veselos donorus, kuriem nav nekādu vīrusu saslimšanu, aicinu nākt un palīdzēt," viņa saka.

Slimnīcās pacientu skaits, kuriem ir nepieciešama asins pārliešana un dzīvības glābšana, nemazinās, un pieprasījums pēc asinīm ir nemainīgi augsts.

Donoriem jāņem vērā, ka šonedēļ netiek rīkoti izbraukumi ar specializēto autobusu. Ziedot asinis var pastāvīgajās donoru pieņemšanas vietās, kas Rīgā ir Merķeļa ielā 11, Gaiļezera slimnīcā un Asinsdonoru centrā Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!