Foto: LETA

29. martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši divus vīriešus, kā arī konfiscējuši 51 gramu aizdomīgas vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns, informē policijā.

Pēc Valsts policijas iegūtās informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, 29. martā tika veikta operatīvās informācijas pārbaude un meklēšanas pasākumi. Ludzas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši divus vīriešus, kā arī konfiscējuši 51 gramu aizdomīgas vielas, kas, kā norāda likumsargi, visdrīzāk ir amfetamīns.

Vielas nosūtītas ekspertīzes veikšanai, sākts kriminālprocess, un izmeklēšana turpinās.

Aizturētajām personām par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Vienai no personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Otrai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Krimināllikuma 253. panta 2.daļa par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!