Foto: LETA

Ludzas dzelzceļa stacijas teritorijā šodien plkst.11 notiks kompleksās VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, informēja LDz pārstāvji.

Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz un pie LDz publiskās dzelzceļa infrastruktūras.

Civilās aizsardzības mācībās piedalīsies LDz Rēzeknes un Ludzas stacijas personāls, LDz Rēzeknes ugunsdrošības un glābšanas vienība ar ugunsdzēsības un palīdzības vilcienu, automašīnām un mācību cisternu, LDz drošības direkcijas pārstāvji, SIA "LDz Cargo" lokomotīve un kravas termināla personāls un SIA "LDz apsardze" darbinieki.

Tāpat mācībās iesaistīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes komandējošais un dežurējošais personāls ar speciālo autotehniku, Vides dienesta pārstāvji, Valsts un pašvaldības policijas pārstāvji un Ludzas novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas pārstāvji.

Apkārtējie iedzīvotāji tiek aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas. Mācību laikā notiks tikai apdraudējuma imitācija, tādēļ skanošās sirēnas šajā laikā nav jāņem vērā.

Jau vēstīts, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 249,177 miljoni eiro, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2020.gadā, bet koncerns guva peļņu 3,909 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!