Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas domes opozīcijā esošo partiju līderes nosūtījušas vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), Vides un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centram, rosinot noskaidrot, vai nodokļu maksātāju nauda ir izmantota, finansējot Rīgas mēra atbalstītājus otrdien notikušajā piketā pie Rīgas domes, aģentūru LETA informēja partijas "Vienotība" pārstāvis Nils Josts.

"Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte un "Visu Latvijai"-TB/LNNK deputātu frakcijas vadītāja Baiba Broka vēstulē lūdz pārbaudīt publiskajā telpā izskanējušo informāciju par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusu iespējamo izmantošanu, piegādājot plakātus un karogus Rīgas mēra atbalstītājiem 3.decembra piketā pie Rīgas domes.

Opozīcijas pārstāves norāda, ka 2013.gadā "Rīgas satiksmei" dotācijās no nodokļu maksātāju naudas tika piešķirti vairāk nekā 65 miljoni latu. "Rīgas satiksme" finansē arodbiedrību LABA, kas šogad dotācijās saņēmusi 591 000 latu.

Publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka, iespējams, tieši arodbiedrība LABA ir finansējusi "Rīgas satiksmes" autobusu izmantošanu Rīgas mēra atbalstītāju vajadzībām, gatavojoties piketam, tāpēc vēstulē ir lūgts noskaidrot, vai arodbiedrībai piešķirtie līdzekļi nav tikuši izmantoti 3.decembra piketā.
Jau ziņots, ka Rātslaukumā otrdien vienlaicīgi notika divi piketi - par un pret Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) atkāpšanos.

Sākotnēji tika pieteikts pikets, lai pieprasītu Rīgas mēra atkāpšanos, bet īsi pēc tam Rīgas domē pieteikta vēl viena akcija Ušakova atbalstam, kas sākās pusstundu ātrāk.

Rīgas mēra atbalstītāju vidū liels skaits dalībnieku bija "Rīgas satiksmes" darbinieki, kuri neslēpa, ka ar vadības atļauju šo dienu paņēmuši brīvu. "Rīgas satiksmes" darbiniekiem tika izdalīti lieli plakāti ar atbalsta saukļiem Rīgas mēram, kā arī Rīgas karogi. Piketētāji arī izmantoja bungas, svilpes un skaņu pastiprinošas ierīces.

Aculiecinieki novērojuši, ka Ušakova atbalstītāji pēc piketa cienāti ar siltu tēju, vairāki cilvēki piketa gaitā vāca dalībnieku parakstus un tālruņa numurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!