Rīgas domes Īpašuma departaments plāno vērsties Latvijas Īpašumu vērtētāju asociācijā ar lūgumu sniegt viedokli par Lucavsalas zemes atšķirīgajiem novērtējumiem un apstākļiem, kas varētu būt par pamatu tik atšķirīgām zemesgabalu vērtībām.
Eksperti Lucavsalas zemes vērtību noteikuši aptuveni no 42 līdz 52 miljoniem latu, pastāstīja departamenta preses sekretāre Liene Pētersone.

Zemei 94 hektāru platībā, kuru paredzēts ieguldīt Rīgas pašvaldības SIA "Lucavsalas attīstība" pamatkapitālā, SIA "Eiroeksperts" vērtējums ir 41,79 miljoni latu, SIA "BDO Invest Rīga" vērtējums - 44,81 miljons latu, bet SIA "Biznesa Konsultantu grupa" vērtējums bijis 51,86 miljoni latu.

Zemes vērtējumi ir ļoti atšķirīgi, tādēļ šo jautājumu plānots plaši apspriest komitejas sēdē, norādīja Pētersone.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas deputāti 14. janvārī iepazīsies ar ekspertu sniegto novērtējumu Lucavsalas zemei, liecina komitejas darba kārtība.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja jau 2005. gadā konceptuāli atbalstīja SIA "Lucavsala" priekšlikumu dibināt kopuzņēmumu, lai īstenotu Lucavsalas attīstības projektu. Pēc tam tika novērtēta zeme, lai noskaidrotu, cik lielai daļai nākamajā kopuzņēmumā būtu jāpieder Rīgas pašvaldībai, bet zemes vērtējumi bija dažādi.

"BDO Invest" novērtējums liecināja, ka salas tirgus vērtība ir 3,85 miljoni latu, atbilstoši SIA "Infinitum" novērtējumam tās vērtība ir 3,16 miljoni latu, atbilstoši "Latio" novērtējumam - gandrīz 40 miljoni latu, bet atbilstoši Valsts zemes dienesta aplēsēm - no 27 līdz 53 miljoniem latu.

Pašvaldības SIA "Lucavsalas attīstība" tika reģistrēta pagājušā gada oktobrī ar 500 000 latu pamatkapitālu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija. Rīgas domes deputāti jauno pašvaldības SIA Lucavsalas attīstībai nolēma izveidot 2007. gada 3. jūlijā.

Jau ziņots, ka uzņēmuma "Lucavsalas attīstība" padomē tika iecelts par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu notiesātais bijušais Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadītājs Ziedonis Ziediņš. Ziediņu uzņēmuma padomē nolēma iecelt pēc Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Andreja Požarnova (TB/LNNK) ierosinājuma.

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētāja Andra Amerika (LPP) vadītajā darba grupā kā labākais "Lucavsalas attīstības" valdes priekšsēdētāja amata pretendents atzīts Loģistikas un muitas brokeru asociācijas vadītājs Aivars Tauriņš, bet noraidīta VAS "Diplomātiskais serviss" valdes priekšsēdētāja Aivara Caunes kandidatūra.

SIA "Lucavsala" 2004. gadā izveidoja piecas Latvijas būvuzņēmumi - "RBS Skals", "Skonto būve", "Re&Re", "Latvijas energoceltnieks" un "Kalnozols celtniecība". Uzņēmumu kopējais apgrozījums 2004. gadā bija 118 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!