Foto: LETA
Jēkabpils "policistu laupīšanā" bojā gājušajam policisam Andrim Znotiņam nav neatraidāmo mantinieku, tāpēc Iekšlietu ministrija lūgs valdību atļaut par policista bojāeju piešķiramo pabalstu 50 000 latu apmērā izmaksāt viņa tantei.

Likums paredz, ka policijas darbinieka bojāejas gadījuma viņa neatraidāmajiem mantiniekiem – vecākiem, laulātajam vai bērniem - pienākas vienreizējs pabalsts 50 000 latu apmērā. Taču Znotiņam, saskaņā ar IeM rīcībā esošo informāciju, neatraidāmo mantinieku nav.

Ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele informē, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) uzdevusi sagatavot valdības lēmuma projektu par pabalsta piešķiršanu Znotiņa tantei, jo viņa ir bojā gājušā policista tuviniece, kura savulaik palīdzējusi Znotiņa ģimenei.

Jau ziņots, ka 25.janvāra rītā piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā policists Znotiņš un cieta vēl divi policisti. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši bijuši policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!