Foto: DELFI
Jaunais lidostas "Rīga" vadītājs Arnis Luhse TV3 raidījumam "Nekā Personīga" atklāja, ka, izvērtējot lidostas administrācijas darbinieku lietderību, esot pieņemts lēmums atlaist līdzšinējos valdes padomniekus.

Luhse teica, ka no 1.janvāra tiks atlaisti visi pieci līdzšinējie valdes padomnieki un vispār likvidēta padomnieku institūcija lidostā. Jaunā valde uzskata, ka tai pašai ir jāspēj atbildēt par lidostā notiekošo, nevis jāapaudzē struktūra ar papildus algotiem padomniekiem, kuri visu padara valdes vietā.

Tas nozīmē, ka no amatiem lidostā no jaunā gada tiks atbrīvota arī padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa, kura šo darbu apvienoja ar padomu došanu Rīgas mēram un Saskaņiešu apvienības līderim Nilam Ušakovam un padomnieks drošības lietās Raimonds Lazdiņš, kurš kādreiz sniedza padomus arī Tautas partijas līderim ekspremjeram Aigaram Kalvītim.

Atgādinām, ka šonedēļ Satiksmes ministrija kā starptautiskās lidostas "Rīga" akcionāre apstiprināja jaunu uzņēmuma valdi, kuru vadīs ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) saistītais pašreizējais Valsts darba inspekcijas vadītājs Luhse

Lidostas valdes locekļu amatos iecelti Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis, bet no amatiem atsaukti Krišjānis Peters, Jānis Ķuzulis, Vents Balodis, Toms Nāburgs un Helēna Ruduša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!