Latvijas Pirmās partijas (LPP) priekšsēdētājs Juris Lujāns, kas šonedēļ paziņoja par Rīgas domes deputāta mandāta nolikšanu, apsver iespēju atgriezties privātajā biznesā.

Tomēr politiku Lujāns nedomā pamest.

Līdz jaunā LPP frakcijas deputāta mandāta apstiprināšanai, kas varētu notikt pirmajā Rīgas domes sēdē pēc vasaras pārtraukuma, Lujāns turpināšot pildīt Rīgas vicemēra pienākumus, aģentūru LETA informēja LPP preses sekretārs Edgars Vaikulis. Iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu Rīgas mēram Aivaram Aksenokam Lujāns iesniedza piektdien.

Pēc mandāta nolikšanas, Lujāns iecerējis sakārtot darba jautājumus. Politiķis vēl neesot izšķīries, kādai darbības jomai pievērsties un kas būs viņa ienākumu avots.

Pirms kļūšanas par politiķi bijušais ekonomikas ministrs bija uzņēmējs un šai sfērai sekojis līdzi arī, darbojoties politikā. Tieši darbu privātajā sektorā būtu atsākt visvienkāršāk, atzīst Lujāns, pieļaujot, ka varētu ieņemt vadošu amatu kādā uzņēmumā, ja šādi darba piedāvājumi sekotu.

Kā LPP priekšsēdētājs viņš turpinās aktīvu sabiedriski politisko darbību, tomēr nav gatavs runāt par darbības izpausmēm. Par dalību Saeimas vēlēšanas esot pāragri runāt. "Tas ir atkarīgs no tā, cik veiksmīgi un kādā virzienā attīstīsies viņa darbība citās sfērās," sacīja Vaikulis.

Jau ziņots, ka Lujāns šonedēļ paziņoja par Rīgas domes deputāta mandāta nolikšanu, tādejādi paužot protestu pret to, ka Rīgas dome ir atļāvusi seksuālo minoritāšu gājienu Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!