Foto: Pixabay

Saldus novada pašvaldības aģentūras "Sociālā dienesta" struktūrvienībā, sociālās aprūpes centrā "Ābeles", kas atrodas Lutriņu pagastā, ar Covid-19 saslimušas vairāk nekā divas trešdaļas klientu, apstiprināja "Ābeles" vadītāja Sarmīte Kušniruka.

Kušniruka stāstīja, ka no 46 "Ābeles" klientiem patlaban veseli ir tikai 14.

Viņa stāstīja, ka pagājušā gada pēdējās dienās visiem klientiem un darbiniekiem veikto testu rezultāts bija negatīvs. "Taču jau 4. un 5.janvārī pirmie darbinieki ziņoja par paaugstinātu ķermeņa temperatūru, tādēļ 6.janvārī pieteikta testēšana, bet testi saņemti 8.janvārī. Pēc šīs testēšanas uzzinājām, ka Covid-19 pozitīvi ir 24 klienti un pieci no 11 aprūpētājiem. 12.janvārī saslimšana tika konstatēta vēl septiņiem klientiem un četriem darbiniekiem," sacīja Kušniruka.

Vadītāja informēja, ka patlaban klientu veselības stāvoklis ir stabils, vien dažiem ir paaugstināta ķermeņa temperatūra. Saslimušie klienti ir gan ģimenes ārsta, gan aprūpes centra ārsta palīga uzraudzībā un viņiem tiekot nodrošināta medicīniskā palīdzība.

Aprūpes centrs ir iegādājies pulsa oksimetru, lai varētu kontrolēt cilvēku skābekļa līmeni asinīs, šonedēļ tiks iegādāts arī skābekļa balons, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt palīdzību.

Kušniruka sacīja, ka viņa ir sazinājusies arī ar lielāko daļu klientu tuvinieku un informējusi par konstatēto saslimšanu ar Covid-19. "Gadījumā, ja kādu vēl neesmu informējusi, tad lūgums ar mani sazināties," aicināja vadītāja.

Tāpat viņa lūdz arī cilvēkus, kuri varētu uz laiku palīdzēt aprūpēt klientus, sazināties pa tālruni 25 428 390.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Saldus novadā pašlaik ir 103 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!