Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien, 6. maijā, devies uz izsaukumu Rēzeknes novada Lūznavā. Sākotnējā saņemtā informācija liecinājusi, ka notikuma vietā deg šķūnis, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Izsaukums saņemts pulksten 13.36. Ierodoties konstatēts, ka deg vienstāva koka dzīvojamās mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā, saimniecības ēka un šķūnis pilnā 150 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtinājis spēcīgais vējš. Pulksten 17.05 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Ugunsdzēsējiem izdevies no liesmām nosargāt dzīvojamās mājas pirmo stāvu.

Tāpat ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 11 kūlas ugunsgrēkus, no kuriem lielākais bija Gulbenes novada Tirzas pagastā. Tur pērnā gada zāle degusi četru hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātas ēkas un automašīnas, cietuši cilvēki un izdeguši vairāki desmiti hektāru teritorijas, norāda VUGD.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 66 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 kūlas ugunsgrēku un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!