Foto: Publicitātes foto

VAS "Latvijas valsts meži" šogad apmācījusi teju 70 dronu bez bezpilota lidaparātu pilotu, atklāja kompānijas valdes loceklis Edvīns Zakovics.

Viņš pauda, ka tieši "dronu flote" palīdz LVM uzlabot iespējas apsekot īpašumus bez nepieciešamības pārvietoties, kas, savukārt, atstāj pozitīvu iespaidu uz klimata pārmaiņām. Darbinieku apmācība strādāšanai ar jaunajām tehnoloģijām ir ļoti svarīgi un zināmā mērā arī tas uzskatāms par klimata inovāciju, jo ilgtermiņā var samazināt videi kaitīgo izmešu apmēru.

Zakovics uzsvēra, ka Latvijas priekšrocība dronu izmantošanā ir ļoti labs interneta pārklājums, kas daļēji saistīts ar Latvijas salīdzinoši nelielo izmēru, jo tas nodrošina mobilitāti.

Vienlaikus, virzoties uz digitalizāciju, kompānija arī ir gatava darbības uzlabošanai plaši izmantot 5G tehnoloģijas, kas ļauj pārvadīt lielākus datu apjomus.

Tāpat mežsaimniecības nozarei svarīga ir arī robotika, jo tieši ar robotu palīdzību iespējams maksimāli efektīvi iestādīt jaunos stādus. Arī šai tehnoloģijai nepieciešams lielisks datu pārklājums, kas nodrošina labu GPS signālu.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2020. gadā bija 349,693 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 40,7% un bija 62,286 miljoni eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!