Foto: LETA

LNT un TV5 Ziņu dienestu apvienošanas rezultātā Latvijas iedzīvotāji zaudēs vienu no kvalitatīvākajiem informācijas sniedzējiem krievu valodā mūsu valstī. Latvijas Televīzijai kā sabiedriskajam medijam,  vajadzētu paplašināt sava Ziņu dienesta krievu redakciju, lai nodrošinātu kvalitatīvu informāciju Latvijā dzīvojošajiem krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, šādi viedokli piektdien Latvijas Žurnālistu asociācijas vārdā paudusi tās vadītāja Inga Spriņģe.

"Ņemot vērā, ka jau tā Latvijā lielākā daļa krieviski runājošie iedzīvotāji patērē citu valstu medijus, tad TV5 Ziņu dienesta iznīcināšana to tikai veicinās," uzskata Spriņģe, "tas nav ne Latvijas valsts, ne iedzīvotāju interesēs. Jāņem vērā, ka  TV5 ir viens no nedaudzajiem krievu valodā raidošajiem nacionālajiem kanāliem, kas piedāvā Latvijas iedzīvotājiem izvēles iespējas. Mūsuprāt, TV5 Ziņu dienests līdz šim labāk spējis saprast savas auditorijas intereses un problēmas nekā LNT, kas vairāk vērsta uz latviešu problēmām".

Asociācija aicina TV5 un LNT vadību skaidrot darbiniekiem un sabiedrībai pieņemtos lēmumus.

"Vienlaikus, spriežot pēc TV5 darbinieku izteikumiem, LNT vadības uzskatus par žurnālistikas būtību un nozīmi liek apšaubīt veids, kā notikusi darba attiecību pagarināšana ar žurnālistiem, kas saņēma uzaicinājumu turpināt darbu LNT Ziņu dienestā.  Žurnālistikā ir noteikti konkrēti profesionalitātes principi, tai skaitā: žurnālistam ir jābūt objektīvam. Profesionālis nevar būt "lojāls" kādam konkrētam naudas devējam no biznesa vai politiskās vides, kā tas ir norādīts TV5 žurnālistiem darba pārrunās," pauž LŽA vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!