Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde pirmdien vienbalsīgi lēmusi uzņemt partijas rindās Saeimas deputāti Andu Čakšu, kura nule kā izstājusies no Latvijas Zaļās partijas (LZP), portālu "Delfi" informēja "Vienotība".

Kā norādījis partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens: "Esmu gandarīts, ka mūsu partijai pievienojas zinoša un nozarē augstu vērtēta personība Anda Čakša."

"Vienotības" valde ir saņēmusi apstiprinājumu, ka Čaksā pirmdien izstāsies no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas un parlamentā darbosies kā neatkarīgā deputāte ciešā sadarbībā ar "Jaunās Vienotības" frakciju.

Pati Čakša paudusi, ka augsti novērtē pausto uzticību un izteikto piedāvājumu. "Būšu pagodināta strādāt "Vienotības" komandā, īstenojot partijas programmu Latvijas izaugsmei. Mēs esam vienoti izpratnē par godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku, mūs vieno kopīga izpratne par vērtībām, kas paustas partijas "Vienotība" vērtību deklarācijā," turpinājusi parlamentāriete.

"Gribu atzīmēt, ka Latvijai ir svarīgi turpināt aktīvu attīstības darbu, un tam ir nepieciešama spēcīga komanda. Ar pārdomātiem likumu grozījumiem jāveicina ekonomikas attīstība, savukārt ar sabalansētu budžetu jāspēj nodrošināt visas aktuālās vajadzības - jāīsteno reģionu reforma, jāsakārto izglītības sistēma, jāstiprina tiesiskums, jāmazina sociālā nevienlīdzība, kā arī jāturpina finansējuma palielināšana veselības nozarē," savā paziņojumā medijiem norādījusi Čakša.

Kopš 13. Saeimas vēlēšanām partija "Vienotība" savās rindās uzņēmusi 27 jaunus biedrus.

Partija "Vienotība" ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija" un "Latgales partija" kopā veido partiju apvienību "Jaunā Vienotība". Tās valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāte Čakša izstājusies no LZP. Paziņojumā medijiem Čakša pateicās LZP par kopā paveikto darbu un par pausto atbalstu viņas redzējumam.

Jāatgādina, ka ZZS ar Māri Kučinski priekšgalā vadīja iepriekšējo valdību, kurā Čakša bija veselības ministre. Pēc 13. Saeimas vēlēšanām ZZS palika opozīcijā, līdz ar to arī nav pārstāvēta šajā valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!