Foto: LETA

Latvijas Žurnālistu savienība (LŽS) aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) apturēt konkursa norisi, kurā tiek meklēts Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs un uzņēmuma valdes locekļi, savienības vārdā informēja tās priekšsēdētājs Juris Paiders.

Viņš, atsaucoties uz LŽS rīcībā esošo informāciju, sacīja, ka ir pamatotas bažas, ka NEPLP, rīkojot konkursu uz vakantajiem amatiem LTV valdē, bez objektīva un pārliecinoša pamatojuma liegusi tālāku dalību konkursā ļoti daudziem nozares profesionāļiem. Savukārt konkursa galīgajā stadijā uz LTV valdi tiek virzīti galvenokārt cilvēki bez ilglaicīgas darba pieredzes LTV.

Paiders norādīja, ka televīzijai, kuras vadība tiks izraudzīta slepeni un ar neskaidriem motīviem, nebūs morālu tiesību saukties par sabiedrisko televīziju.

Paiders pastāstīja, ka Žurnālistu savienība saņēmusi daudzu LTV valdes konkursa dalībnieku sūdzības, tostarp no Egila Zariņa, Aleksandra Mirļina un Jura Millera. LŽS vadītājs arī atzina, ka Administratīvā tiesa 14.martā skatīs cita LTV valdes pretendenta Roberta Putņa sūdzību.

Paiders pavēstīja, ka, pēc visa spriežot, NEPLP cenšas pieņemt lēmumu par to, kuri no pretendentiem vadīs LTV līdz tiesvedības sākumam.

Viņš arī teica, ka NEPLP jāuzņemas visa atbildība par jaunās LTV vadības izvēles procesu. "Mazākais, ko pašlaik var darīt, ‒ ir jāizskaidro, pēc kādiem kritērijiem tiek virzīti kandidāti uz amatiem LTV vadībā," piebilda Paiders.

 NEPLP konkursā uz trim valdes locekļu amatiem saņēma 45 pieteikumus. Otrajā kārtā iekļuva deviņi, bet viens atteicās.

Tādējādi uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidē Ivars Belte, Ginta Krivma un Rolands Tjarve, uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos – Patriks Grīva, Sergejs Ņesterovs un Jana Semjonova, bet uz valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidē Uģis Mālmanis un Māris Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!