Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā, kas sestdien notiek Jelgavā, daudzu delegātu runās skanēja apgalvojums, ka Latvijā ir stabila labēji centriska valdība, kuru ar saviem 18 mandātiem Saeimā un pieciem ministriem valdībā balsta Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras sastāvā ir LZS.
Uzrunājot kongresa delegātus, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) pauda viedokli, ka pēdējo mēnešu politisko skandālu atmosfēru ir radījis tas, ka daudziem nepatīk Saeimas vēlēšanu rezultāti. Tāpēc politiskie oponenti visos veidos un variācijās cenšoties radīt nestabilitātes iespaidu. Taču valsts straujā ekonomiskā izaugsme liecinot par pretējo.

Emsis pauda viedokli, ka ZZS guva ievērojamus panākumus 9.Saeimas vēlēšanās godīgi, nepārtērējot atļauto finansējumu priekšvēlēšanu aģitācijai. Liela loma šo panākumu gūšanā bijusi sadarbībai arī ar partiju "Latvijai un Ventspilij". Saeimas prezidija priekšsēdētājs atzina, ka priekšvēlēšanu kampaņā ZZS izmantoja gan savu, gan reģionālo politiķu vārdus.

Patlaban, pēc Emša teiktā, notiek sistemātiski, plānveidīgi uzbrukumi no politisko konkurentu puses, kuri cenšas iestāstīt sabiedrībai, ka valdībai jāatkāpjas. Viņš apgalvoja, ka daudziem nepatīk vēlētāju izdarītā izvēle. Latvijā liels iespaids esot politiski korporatīvajām interesēm, kas atrodas ārpus Latvijas.

LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis informēja kongresa delegātus, ka partijas veiksmīgais starts 9.Saeimas vēlēšanās ir palielinājis jaunu biedru pieplūdumu LZS. Pēdējā gada laikā LZS rindās ir iestājušies apmēram 100 jauni biedri, un to kopējais skaits pārsniedz 1500.

Brigmanis uzsvēra, ka LZS nopietni strādā pie partijas Rīgas nodaļas nostiprināšanas "ar stingru mērķi atgūt pārstāvniecību Rīgas domē".

Partijas vadītājs norādīja, ka LZS iestājas par turīgu Latviju, kas ražo, nevis tikai patērē. Tāpēc partijas pārstāvji Saeimā nevarēšot atbalstīt skolotāju, ārstu un citu sabiedriskajā sektorā strādājošo algu iesaldēšanu inflācijas apkarošanas vārdā.

Brigmanis strikti iestājās pret "uzbrukumiem zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS)" un atgādināja, ka gada laikā Latvijas lauksaimnieki no Eiropas Savienības fondiem saņem 200 miljonus latu, bet laika posmā no 2007. līdz 2013.gadam Latvijas lauksaimniecībā tiks ieguldīts viens miljards latu, ko Latvijas valsts budžets nekad nevarētu atļauties.

Viņš norādīja, ka LZS joprojām iestājas par pārdomātu un brīvprātīgu reģionālo reformu, jo novada lielums vien, pēc viņa domām, negarantē pašvaldības sekmīgu attīstību. Brigmanis solīja, ka LZS deputāti arī turpmāk iestāsies par līdzekļu palielinājumu lauku ceļu remontiem, par visu veidu ražošanas uzņēmumu attīstību reģionos.

LZS priekšsēdētājs un citi runātāji atzina, ka LZS un tās sadarbības partneri ZZS patlaban pārdzīvo grūtu situāciju, tomēr viņš uzsvēra, ka ir lepns par LZS ministriem un partijas cilvēkiem.

Brigmanis arī apgalvoja, ka LZS nekad nav izvairījusies runāt par politisko atbildību, tomēr no viņa teiktā varēja noprast, ka patlaban LZS par svarīgāko uzskata savu ministru aizstāvību, lai viņi varētu turpināt iesākto darbu, ko viņiem uzticējuši vēlētāji.

LZS kongresā vairākkārt tika pieminēta valsts drošība. Drošības iestādēm, pēc Jelgavas mēra Andra Rāviņa (LZS) teiktā, "ir gan mūs jāsarāj, gan jāaizstāv".

Kongresā ar plašiem pārskatiem par paveikto uzstājās LZS deleģētie ministri, kuri pauda apņēmību turpināt darbu ar vēl lielāku enerģiju.

Kā ziņots, sestdien Jelgavā notiek Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress, kurā tiks pārvēlēts LZS priekšsēdētājs, viņa vietnieks, Centrālās valdes locekļi, Centrālās revīzijas komisijas priekšsēdētājs, Revīzijas komisija un Goda tiesas priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!