Foto: LETA

Vēlētāji ir "nobijušies" no zemniekiem Rīgā, tā aptauju prognozēto zemo Latvijas Zemnieku savienības (LZS) rezultātu pašvaldību vēlēšanās skaidroja partijas Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze.

Otrkārt, daudziem galvu sajaucis Latvijas Zaļās partijas un LZS atsevišķais starts Rīgā, kas noteikti bijis neizdevies eksperiments.

Krauze teic, ka ir ieinteresēts turpināt darboties politikā, un priekšroku dotu  iespējamai darbībai  Latvijas valdībā, nevis Briselē, piemēram, Eiropas parlamentā.

Viens no Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas saraksta līderiem Edgars Tavars sarunā ar portālu "Delfi" pauda, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uz Saeimas vēlēšanām noteikti startēs kā vienots saraksts, taču zaļie saglabās savas ambīcijas vairot pārsvaru ZZS deputātu rindās.

Uz norādi, ka pārāk sadrumstalotā latvisko partiju dalība Rīgas domes vēlēšanās mulsinājusi vēlētājus un vājinājusi latvisko partiju pozīcijas, Tavars teica, ka LZP mērķis bijis startēt atsevišķi, sajusties atšķirīgiem no citiem politiskajiem spēkiem.

Rezultāts to a apliecinot - partija guvusi  lielāku atbalstu kā startējot kopā ar zemnieku savienību, pauda LZP pārstāvis.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio sadarbībā ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu veikto socioloģisko aptauju par Latvijas Zaļo partiju nobalsoja 3,52%, par Latvijas Zemnieku savienību - 1,61%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!