Foto: AFI
Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Augusts Brigmanis no partijas biedriem, kas iepriekš gatavojās vākt parakstus, lai sestdien LZS kongresā rosinātu partijas vadības pirmstermiņa maiņu, saņēmis solījumu, ka šādas aktivitātes tomēr nenotiks.

"Es esmu ar tiem puišiem dažas reizes ticies un mēs pa punktiem izrunājām viņus interesējošos jautājumus, kas galvenokārt saistīti ar partijas iekšējo apriti," portālam "Delfi" pastāstīja Brigmanis. Pēdēja tikšanās notikusi ceturtdien, kur abas puses vienojušās, ka par partijas darbu un tā organizēšanu varot runāt, taču sākotnēji izvēlētā forma neesot pareiza.

"Vaicāju, vai ir vēlme risināt problēmas pompozi, ievilkt mūs kaut kādā konfliktā, kas priekšvēlēšanu laikā nāks tikai par sliktu. Viņi man piekrita," stāsta Brigmanis. Par apspriestajiem jautājumiem partijas biedri runāšot sestdien Jelgavas pilī notiekošā kongresa debatēs, bet viņi apsolīja Brigmanim nerosināt partijas priekšsēdētāja un valdes nomaiņu, un arī ārkārtas kongress netikšot saukts.

Iepriekš intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" Brigmanis stāstīja: "Pie manis vērsušies pāris partijas biedri, būdami neapmierināti, kā notiek sasaiste vadības un vietējo organizāciju starpā. (...) Tiek rosināts uz parakstu vākšanu, lai jau šā vai sekojoša ārkārtas kongresa darba kārtībā iekļautu punktu par LZS vadības pārvēlēšanu, kaut arī pēc statūtiem manas un valdes pilnvaras vēl gadu ir spēkā." Pēc viņa teiktā, abi neapmierinātie biedri vada nodaļas, kuras izveidojās akurāt uz pašvaldību vēlēšanām, un abi LZS rindās ir apmēram gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!