Foto: LETA
Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās startē Rīgā, lai "labāk realizētu Latvijas zemnieku produkciju", intervijā "Latvijas Avīzei" atzinis LZS Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Armands Krauze.

Jautāts, kāpēc zemniekiem Rīga vajadzīga, viņš paudis: "Lai labāk realizētu Latvijas zemnieku produkciju".

Viņš skaidrojis, ka pašvaldības neatver veikalus, taču ievieš kārtību, piemēram, Centrāltirgū. Piemēram, šobrīd Rīgas iestāžu, skolu un bērnudārzu konkursos par pārtikas piegādi esot grūti uzvarēt, klāstījis Krauze. "Bet cilvēki grib izvēlēties Latvijas produktus, un šī mēraukla jāpiemēro arī konkursu noteikumos. Taču LZS listes svarīgākais piedāvājums ir saistīt, nevis pretnostatīt Rīgu un laukus. Te ir iespējama mijiedarbība, ka Rīga ar savu darbavietu, izklaižu piedāvājumu nevis iztukšo laukus, bet rada iespējas laukos strādājošiem pilsētā nopelnīt, pārdodot lauksaimniecības ražojumus, un ieguvēji ir arī rīdzinieki," skaidrojis politiķis.

Viņš arī klāstījis, ka LZS programmā ir, piemēram, iecere par sociālajiem uzņēmumiem, daudz kur Eiropā populāro sociālo lauksaimniecību. "Cilvēki ar īpašām vajadzībām, daudzi darba meklētāji ilgstoši spiesti iztikt ar pabalstiem. Viņus iespējams iesaistīt aktīvajā dzīvē – uz sezonu pieņemot darbā zemnieksaimniecībās. Pašvaldība turpina maksāt cilvēkiem pabalstu, savukārt zemnieks iegūst darbinieku, ar kuru norēķinās, maksājot vismaz minimālo atbalstu," paudis Krauze.

Jau vēstīts, ka 1.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgas pašvaldības vēlēšanās šogad piedalīsies 12 politiskās partijas - uz 60 deputātu vietām pretendēs 612 kandidāti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!