Ķeguma novada pašvaldībā trešdien nomainīta domes vadība - no mēra amata gāzts Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvis Ilmārs Zemnieks, viņa vietā ievēlot Vidzemes partijas deputātu Raivi Ūzulu. Līdz ar to LZS šajā pašvaldībā tagad palikusi opozīcijā.

Amatu zaudējis ne tikai Zemnieks, bet arī abi līdzšinējie domes priekšsēdētāja vietnieki - Imants Smirnovs (JKP) un Pāvels Kotāns (LZS), apstiprināja Smirnovs.

Vēlot jauno mēru, par Ūzulu savu balsi atdevuši astoņi no 15 deputātiem. Līdz ar to izšķiroša bijusi viena balss.

Smirnovs aģentūrai LETA skaidroja, ka domes vadītāja nomaiņu ierosinājis Ūzuls un no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta ievēlētais Kristaps Rūde, kurš tagad ieguvis domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

"Viņš (Rūde) diemžēl mūs ir nodevis un pārgājis otrā pusē, līdz ar to viņam ir izšķirošā balss un vienas balss pārsvars. Mani brīdināja, ka tas tā varētu būt, lai gan uzticējos šim cilvēkam," norādīja Smirnovs.

Līdz ar to LZS tagad šajā pašvaldībā ir palikusi opozīcijā, pastāstīja Smirnovs.

Kopumā Ķeguma novada domē ir 15 deputātu krēsli. Pērn notikušajās pašvaldību vēlēšanās piecus deputāta mandātus ieguva LZS, trīs - JKP, pa diviem - Latvijas Zaļā partija, "No sirds Latvijai" un Vidzemes partija, bet vienu - "Saskaņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!