Foto: DELFI

Piektdien, 24. augustā, Valmierā un Jēkabpilī pārbaudīs likumsargu reaģēšanas un savstarpējās sadarbības spējas valsts apdraudējuma gadījumā, tostarp masu nemiera likvidēšanā, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Mācībās "Nemieri 2018" tiek trenētas Valsts policijas struktūrvienību spējas vadīt resursus krīzes situācijās un organizēt starpinstitucionālo sadarbību, kā arī tiek trenēti specvienību taktiskie risinājumi efektīvai krīzes situācijas atrisināšanai.

Mācības norisināsies nostāk no pilsētvides un būtiski netraucēs iedzīvotāju ikdienas gaitām. Tās norisināsies iepriekš noteiktā, norobežotā teritorijā, kas ir pašvaldībai piederoša zeme abās pilsētās. Tajās piedalīsies visas Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes kopā ar Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienībām un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Iespējams, ka iedzīvotāji manīs pastiprinātu dienestu klātbūtni uz koplietošanas ceļiem, tostarp speciālās tehnikas pārvietošanu vai citas aktīvas dienestu darbības atsevišķās vietās. Tāpat mācību laikā vietām iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Valsts policija aicina iedzīvotājus izturēties saprotoši pret mācībām un nesatraukties, gadījumā, ja tiks manīta paaugstināta Valsts policijas vai citu dienestu klātbūtne šajās pilsētās mācību laikā. Gadījumā, ja tomēr, manītā situācija rada šaubas, lai gūtu pārliecību, ka tā ir mācību sastāvdaļa, iedzīvotāji var sazināties ar policiju.

Valsts policijas mācības "Nemieri 2018" notiek Nacionālo bruņoto spēku mācību "Namejs 2018" ietvaros.

Jau ziņots, ka līdz šim lielākās NBS organizētās mācības "Namejs 2018" norisināsies no 20.augusta līdz 2.septembrim visā Latvijas teritorijā. Mācībās piedalīsies Latvijas karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, Iekšlietu ministrijas personāls un sabiedrotie. "Namejs 2018" būs noslēdzošais vingrinājums četru gadu mācību ciklam. Lai stiprinātu nacionālās aizsardzības spējas mācības notiks poligonos, pilsētās, pagastu centros.

Mācību mērķis būs pārbaudīt NBS gatavību veikt valsts aizsardzības pasākumus patstāvīgi un kolektīvās drošības sistēmas ietvaros.

NBS aprēķinājusi, ka kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 10 000 profesionālā dienesta karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, rezervisti, iekšlietu struktūru darbinieki un sabiedrotie. Sabiedrotos pārstāvēs Latvijā izvietotais NATO bataljons, ASV karavīri, kā arī karavīri no Lietuvas un Igaunijas. Lai arī Polija un Čehija jau pārstāvēta NATO bataljonā, abas valstis uz mācību laiku nosūtīs papildus karavīrus, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!