Foto: LETA

Trešdien pulksten 10 Baldones novadā, Riekstukalnā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) organizēs mācības, kurās tiks veikti glābšanas darbi ķīmiskā vidē, kā arī masveida cilvēku un tehnikas atsārņošana.

Mācību scenārijs paredz, ka pamestā noliktavā jaunieši nejauši sagāž sastatnes, kurām sabrūkot, tiek apgāztas mucas, kurās atrodas nātrija cianīds un vēl cita muca ar nezināmu šķidrumu. Vielām saskaroties, notiek reakcija un sāk izdalīties zilskābe. Jaunieši ziņo par notikumu, zvanot 112, papildus informējot, ka nespēj izkļūt no telpas.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot VUGD amatpersonu spējas veikt un vadīt glābšanas darbus ķīmiskā vidē, veikt cilvēku un tehnikas atsārņošanas pasākumus, kā arī veikt bīstamo vielu savākšanu.

Mācībās piedalīsies VUGD amatpersonas no Rīgas reģiona pārvaldes 1., 7., 8. daļas, kā arī Olaines daļas un Baldones posteņa.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot ugunsdzēsības transportlīdzekļu kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbu mācību vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!