Foto: Saeimas administrācija

Būtu atbalstāms mācību gada pagarinājums saistībā ar veselību veicinošām nodarbībām, proti, ieviešot sportu un dzīves ziņas mācību, otrdien Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijā sacīja tās vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Apakškomisija otrdien diskutēja par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību bērniem, un sarunas laikā tika pārrunāts arī tas, kas būtu jau no bērnības jāiemāca, lai veicinātu veselību.

Parādnieks arī izteica domu, ka būtu atbalstāms mācību gada pagarinājums, ja tas būtu saistīts ar veselību veicinošiem pasākumiem – sporta nodarbībām un stundām, kur bērniem mācītu izpratni par organismu un veselību.

Ja ģimenē kaut kas nav izdarīts, tad tas jāizdara pedagogiem skolā vai bērnudārzā, uzskata politiķis. Tāpat viņš uzsvēra, ka būtiskas ir veselīgas pusdienas.

Kā ziņots, vairākas Saeimas apakškomisijas otrdien diskutēja par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību bērniem.

Sabiedrības veselības apakškomisija otrdien sprieda par rindu mazināšanu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā garākās rindas ir pie kardiologa, acu ārsta, otolaringologa, psihiatra un ģenētikas speciālistiem, otrdien Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē sacīja slimnīcas vadītāja Anda Čakša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!