Foto: DELFI

Mācību gada pēdējā dienā, 31. maijā, skolu drīkstēs apmeklēt skolēni 36 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākā informācija.

No "drošo pašvaldību" saraksta izkrituši Jaunpiebalgas, Mērsraga, Naukšēnu, Rūjienas un Valkas novadi.

Savukārt epidemioloģiski drošo pašvaldību pulkam pievienojušies Alojas, Limbažu, Kandavas, Pļaviņu, Rugāju, Skrīveru, Salacgrīvas un Viļakas pašvaldības.

Kopumā pēdējā skolas dienā klātienē varēs satikties skolēni no dažādām klašu grupām Aglonas, Aizputes, Aknīstes, Alojas, Alsungas, Baltinavas, Beverīnas, Brocēnu, Burtnieku, Dundagas, Ērgļu, Grobiņas, Ilūkstes, Kandavas, Kocēnu, Krustpils, Limbažu, Līvānu, Lubānas, Mazsalacas, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Pļaviņu, Priekules, Raunas, Rojas, Rucavas, Rugāju, Salas, Skrīveru, Salacgrīvas, Vaiņodes, Varakļānu un Viļakas novados.

No lielajām pilsētām skolēni klātienē varētu satikties Valmierā, kas jau iepriekš paziņoja, ka piesardzības nolūkos skolēni šajā mācību gadā skolā neatgriezīsies un mācības rīkos attālināti.

Jau ziņots, ka no 7. aprīļa 12. klašu skolēni visā valstī divreiz nedēļā varēja doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē bija dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, noteica Ministru kabineta lēmums.

Lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, 12. klašu skolēni varēja mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā bija iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tika testēti, ievēroja visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklājās "drošajās zonās" skolā ar jaunāko klašu skolēniem.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem 2020./2021. mācību gads 1.-8. klašu un 10.-11. klašu skolēniem beidzas 31. maijā. Pēdējā mācību gada dienā mācības vairs nenotiek, parasti tiek izsniegtas liecības, kas šogad daudzviet tiks darīts elektroniski, un pirmspandēmijas apstākļos bērni mēdza saviesīgi atvadīties no mācību gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!