Skolu psihologu asociācija uzskata, ja ir nepieciešams mācību gada pagarinājums, tad tam jāsākas 15.augustā, kad bērni ir atpūtušies un uzkrājuši enerģiju mācībām.
Šādu priekšlikumu asociācija paudusi vēstulē izglītības un zinātnes ministram Mārim Vītolam, kas saņemta janvāra beigās.

BNS jau ziņoja, ka Vītols ceturtdien ideju par mācību gada sākumu izteica Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas sapulcē.

Jau vēstīts, ka izglītības sistēmas attīstības projektā iestrādāta ideja par skolēnu mācību gada pagarināšanu par trim nedēļām. Tomēr projektā nav noteikts, kad konkrēti notiks mācību gada pagarināšana.

Psihologi pamato savu priekšlikumu ar to, ka pašreiz mācību gada beigas ir ļoti saspringts laiks bērniem, kad viņu organisms cieš no vitamīnu trūkuma un pārguruma slodzes. Tādēļ saasinās skolēnu hroniskās slimības.

Ja mācību gadu pagarinātu jūnijā, tad bērnu uzmanību no mācībām varētu novērst izklaides ārā, siltais ūdens un citas intereses, uzskata psihologi.

Ministrija saņēmusi daudzas vēstules arī no skolu pedagogiem ar līdzīgiem priekšlikumiem.

Savukārt pret mācību gada pagarināšanu iestājas Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, kas uzskata, ka mācību gada pagarināšanai nav konkrētu līdzekļu un tas nav vecāku, pedagogu un skolēnu interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!