Foto: LETA
Rīgas Doma baznīcas pārvaldes valdes priekšsēdētāja, mācītāja Elija Godiņa iebildumu dēļ atcelts šogad 2. augustā Doma laukumā plānotais Vispasaules alus dienas gadatirgus, pavēstīja alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība".

Biedrībā informēja, ka pasākums nenotiks, jo tā norises saskaņošanas procesā ar Doma laukumā esošajiem uzņēmumiem un iestādēm iebildis Godiņš. Mācītājs iebildis pasākumam, jo tas konfliktējot ar pasākuma vietu – Doma laukumu.

"Šī iemesla dēļ nav iespējams saņemt pašvaldības atļauju publiska pasākuma norisei un pasākums nevar notikt," pauda "Alus brālībā".

Savukārt ar Godiņu pagaidām nav izdevies sazināties.

Biedrības "Alus brālība" valdes loceklis Andrejs Šikors teic, ka ar liekulīgu svētulību baznīcas cilvēki Rīgā diktē noteikumus gluži kā viduslaikos. Cenšoties pasākumu saskaņot gan sarakstēs, gan tiekoties klātienē, biedrība daudzkārt akcentēja, ka godā un ciena reliģiju, respektē tās būtisko lomu daudzu cilvēku dzīvē, tādēļ, organizējot Starptautiskās alus dienas vērienīgo gadatirgu, būtu gādāts par to, lai novērstu jebkādus riskus, ko plašs pasākums baznīcai varētu radīt. "Rīgas Doma dekānam Elijam Godiņam akcentējām, ka sava pasākuma laikā strikti norobežosim teritoriju ap Doma baznīcas kompleksu, kas ir kultūrvēstures mantojums, noorganizēsim valstī labāko apsardzi un klusināsim mūziku, lai netraucētu norisēm baznīcā. Taču bez jebkādiem likumos un normatīvos aktos definētiem vai loģikā balstītiem argumentiem, viens cilvēks vienpersoniski izbaudīja iespēju demonstrēt savu varas apziņu, liedzot pasākumu, kas būtu vērtīgs visai Latvijas alus nozarei un interesants tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu," stāsta Šikors.

Viņš gan izsaka cerības, ka līdz nākamā gada augusta pirmajai piektdienai, biedrībai ar baznīcu izdosies sēsties pie sarunu galda, lai, balstoties uz faktiem, likumiem un labiem tikumiem panāktu vienošanos, kas Starptautiskās alus dienas svinības Doma laukumā ļautu svinēt nākamajā – 2020. gadā.

2. augustā Doma laukumā ar alus gadatirgu pirmo reizi valstī bija plānots atzīmēt Starptautisko alus dienu, kurā bija iecerējuši piedalīties gandrīz visi Latvijas alus ražotāji.

Starptautiskās alus dienas svinības plānoja rīkot "Alus brālība", kā arī starptautiskā alus festivāla "Latviabeerfest", Latvijas alus Gada balvas pasniegšanas ceremonijas, konkursa "Baltic Beer Star" un festivāla "Riga Craft Beer Weekend" rīkotājs, tehniskā nodrošinājuma uzņēmums "Showconsulting".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!