Ārlietu ministrijai līdz šim izdevies sazināties ar 10 tūristiem no Latvijas, kas uzturas plūdu un zemes nogruvumu skartajā Protugālei piederošajā Madeiras salā, un neviens no viņiem dabas stihijā nav cietis, informē ĀM Preses dienests.

Ārlietu resoram izdevies sazināties ar tūristiem no Latvijas, lai pārliecinātos, vai tiem nav nepieciešama palīdzība. Latvijas vēstniecības Portugālē sazvanītie četri tūristi un Madeirā dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie apliecināja, ka viņiem viss ir kārtībā. Savukārt Latvijas tūrisma aģentūras ir informējušas ĀM Konsulāro departamentu par sešiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri šobrīd uzturas Madeirā. Arī viņiem palīdzība nav nepieciešama.

Latvijas vēstniecība Portugālē uztur regulārus kontaktus ar Madeiras atbildīgajām iestādēm, kuru rīcībā šobrīd nav ziņu par dabas katastrofā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. Tāpat ĀM un Latvijas vēstniecība Portugālē sadarbībā ar tūrisma kompānijām veic Latvijas iedzīvotāju apzināšanu, kuri varētu atrasties dabas katastrofas skartajās vietās Madeiras salā.

ĀM lūdz visus, kam ir ziņas par tuvinieku vai draugu iespējamo atrašanos dabas katastrofas skartajā Madeirā, informēt Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtelefonu 29287398.

Vienlaikus Ārlietu ministrija aicina tos tūristus, kuri apsver iespēju tuvākajā laikā doties uz Madeiru, rūpīgi apsvērt brauciena nepieciešamību, pirms ceļojuma sazināties ar ceļojumu aģentūru vai aviokompāniju un vajadzības gadījumā konsultēties ar Latvijas vēstniecību Portugālē pa e-pastu embassy.portugal@mfa.gov.lv, norādot sava brauciena laiku un viesnīcu.

Jau vēstīts, ka Madeirā notikušās dabas katastrofas upuru skaits jau sasniedzis 42 cilvēkus. Populāro tūrisma galamērķi pagājušās nedēlas beigās skāra spēcīgas lietusgāzes, kā dēļ salā sākušies plūdi un zemes nogruvumi. Vairāki kā simts cilvēku ievainoti, bet 250 palikuši bez pajumtes. Četrus cilvēkus uzskata par pazudušiem bez vēsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!