Medicīnas aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) maijā saņēmusi 163 iesniegumus un sūdzības, bet šogad kopumā - 737, informēja MADEKKI.
No tām Juridiskajai daļai izskatīšanai un atbildes sagatavošanai nodoti 22 iesniegumi, bet šogad kopumā - 121 iesniegums.

Ekspertīžu veikšanai par medicīniskās aprūpes kvalitātes pārkāpumiem šā gada maijā ārstiem ekspertiem nodoti 140 iesniegumi, bet šogad kopumā - 617 iesniegumi.

Inspekcija maijā veikusi 81 ekspertīzi, bet šogad kopumā izskatīti 350 iesniegumi.

Par pamatotiem maijā atzīti 19 iesniegumi un sūdzības. Šogad kopumā par pamatotiem atzīti 62 iesniegumi.

Maijā MADEKKI veikusi 26 ekspertīzes par darba nespējas lapu izsniegšanas pamatotību, astoņi iesniegumi bija pamatoti. Atklāti vairāki pārkāpumi - darbnespējas lapās nav fiksēti režīma pārkāpumi, konstatēti ekspertīzes pārkāpumi un nepareizi noformētas darbnespējas lapas. Tāpat darbnespējas lapa izsniegta, neredzot pacientu, kā arī nav objektīva pamatojuma darba nespējai.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sodītas septiņas ārstniecības personas.

Desmit ekspertīzes veiktas par Ieslodzījumu vietu pārvaldes medicīnas daļu darbu. Šajā jomā viens iesniegums bija pamatots - netika nodrošināta nepieciešamā speciālista konsultācija.

Maijā veiktas deviņas ekspertīzes par primārās veselības aprūpi, trīs iesniegumi bijuši pamatoti. Konstatēti ekspertīzes, medicīniskā atzinuma pārkāpumi.

Četras ekspertīzes veiktas par terapiju. Divi iesniegumi bijuši pamatoti. Konstatēti medicīniskās aprūpes pārkāpumi un pārkāpumi slimnīcas uzņemšanas nodaļas darbībā.

Trīs iesniegumi saņemti par zobārstniecību, divas sūdzības bijušas pamatotas. Konstatētie pārkāpumi saistīti ar zobu protezēšanu.

Maijā veiktas astoņas ārstniecības iestāžu plāna pārbaudes, bet šogad kopā - 50.

Veicot plāna pārbaudes, divām ārstniecības iestādēm uzdots novērst dažādu normatīvo aktu trūkumus. Maijā apturēta vienas ārstniecības iestādes darbība.

Par sūdzību izskatīšanas gaitā konstatētajiem pārkāpumiem maijā sodītas 13 ārstniecības personas, bet kopā piecos mēnešos sodītas 59 ārstniecības personas, piemērojot naudas sodus no 20 līdz 100 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!