Foto: LETA

No 19. līdz 21. jūlijam Ogres novada Madlienā norisināsies Zemessardzes 28. vasaras sporta spēles, kur dalībnieki sacentīsies 14 disciplīnās, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes pārstāve Laima Ķevere.

Ķevere norādīja, ka trīs dienu sacensībās piedalīsies visas Zemessardzes vienības, kas sacentīsies 14 dažādās disciplīnās – strītbolā, volejbolā, vasaras biatlonā, triatlonā, militarizētajā stafetē u.c. Komandu sastāvā piedalās struktūrvienību karavīri, zemessargi un civilie darbinieki, kā arī komandieri.

Vasaras sporta spēļu svinīgā atklāšana 20. jūlijā sāksies pulksten 8.30 ar parādes gājienu no Madlienas vidusskolas uz Madlienas stadionu, kur notiks Zemessardzes sporta spēļu atklāšanas ceremonija. Svinīgo uzrunu teiks Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis, Ogres domes priekšsēdētājs Egils Helmanis un Zemessardzes vecākais kapelāns majors Raimonds Krasinskis, atklāja Ķevere.

Ceremonijā piedalīsies Zemessardzes vienību pārstāvji un sporta spēļu dalībnieki, kā arī viņu tuvinieki. Tāpat 20. jūlijā sporta spēļu dalībniekiem un Madlienas iedzīvotājiem laikā no pulksten 11 līdz 14 būs iespēja apskatīt militāro tehniku.

Sporta spēļu mērķis ir veicināt fiziskās sagatavošanas un sporta attīstību Zemessardzē, kā arī noskaidrot labākās Zemessardzes struktūrvienības un sportistus.

Šogad sporta spēles organizē Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 54. inženiertehniskais bataljons sadarbībā ar Zemessardzes štābu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!