Madonā pagājušās nedēļas nogalē kādā garāžā atklāta liela nelegāla alkohola tirdzniecības un izgatavošanas vieta, bet trešdien arestēts arī viens no tā iespējamajiem izgatavotājiem.
Par to BNS informēja Madonas rajona policijas pārvaldes atbildīgā par sadarbību ar presi Ingrīda Makare.

Punkts uziets 30.janvārī privātajā garāžā kādā Madonas garāžu kooperatīvā. Sākotnēji tur atrasti 60 litri alkohola, kā arī nelegālas ierīces tā izgatavošanai - pudeles, etiķetes un korķi. Vēlāk izrādījies, ka gan alkohola, gan tukšo pudeļu ir daudz vairāk - vairāk par tūkstoti litru.

Garāžas īpašnieks, 1956.gadā dzimušais Vladimirs T. aizturēts 2.februārī un viņam piemērots drošības līdzeklis - arests. Drošības policijā BNS uzzināja, ka ceturtdien aizturēti vēl vairāki cilvēki un Vladimirs T. bijis tikai viens no posmiem ražošanā. Sīkāku informāciju policijā sniegt atteicās, lai netraucētu izmeklēšanai.

Par notikušo ierosināta krimināllieta par spirta un citu alkoholisko dzērienu uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu nodarījumu var piespriest reālu brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem.

"Būtībā brūvēta "krutka", kas domāta "točkām" tirdzniecībai.. Tas ir spirts, kuru šķaida un lej pudelēs," BNS sacīja Madonas policijas priekšnieks Vitolds Krištopans.

Viņš norādīja, ka šī varbūt būs tikai sākotnējā apsūdzība un vēlāk tā tiks mainīta, jo nodarījums ir nopietnāks.

Nelegālo alkohola tirdzniecības vietu uzgājusi Madonas Drošības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!