Trešdienas pēcpusdienā maģistrālā ūdensvada avārija Krišjāņa Valdemāra ielā iepretim Rīgas domei tika novērsta un neilgi pirms plkst.17. sākti bedres aizbēršanas darbi.
Uzņēmuma "Rīgas ūdens" ražošanas direktors Viktors Juhna BNS prognozēja, ka bedre ar smiltīm un šķembām tiks aizpildīta tuvāko stundu laikā un jau ap plkst.22 avārijas vietā pilnībā varētu atjaunot transporta kustību.

Juhna atzina, ka pazemes komunikāciju darbi ritējuši ļoti veiksmīgi.

Rīgas domes Satiksmes departaments savukārt prognozē, ka transporta kustību avārijas vietā varēs atjaunot ceturtdienas naktī ap plkst.2.

Rīgas domes izpilddirektors Andris Grīnbergs BNS apstiprināja, ka transporta kustība avārijas vietā tiks atjaunota ātrāk nekā iepriekš paredzēts un prognozēja, ka tas notiks naktī. Grīnbergs uzskata, ka ceturtdienas rītā transporta līdzekļi pa Krišjāņa Valdemāra ielu varēs kursēt netraucēti.

Iepriekš izpilddirektors prognozēja, ka avāriju likvidēs un bedri aizbērs tikai ceturtdienas pēcpusdienā.

Līdz brīdim, kad tiks atjaunota satiksme, Rīgas dome izstrādājusi vairākas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutu grafikos. Pēc Satiksmes departamenta speciālistes Rudītes Reveliņas domām, visiem pasažieriem ir nodrošināta iespēja nokļūt centrā.

Pēc divām līdz trim nedēļām avārijas vietā pagaidu ceļa seguma vietā tikšot uzklāts kvalitatīvs segums, tomēr šo darbu laikā transporta kustība netiks būtiski traucēta.

Jau ziņots, ka iepretim Rīgas domei naktī no otrdienas uz trešdienu notika liela avārija, kuras laikā sasprāga maģistrālais ūdensvads.

Ūdens piegāde šajā rajonā netika pārtraukta, taču apturēta satiksme pār Vanšu tiltu virzienā no Pārdaugavas, kā arī jebkāda veida satiksme posmā no Raiņa bulvāra līdz Nacionālajam teātrim. Pār tiltu no Pārdaugavas kursē tikai sabiedriskais transports - autobusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!