Foto: DELFI

Līdz šim maijā bezdarbnieku skaits Latvijā ir pieaudzis par 2926 personām, tādējādi šāds statuss patlaban piešķirts kopumā 75 690 iedzīvotājiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Kā atzīmē NVA, salīdzinot šos datus ar 20.aprīļa datiem, vērojams lēzenāks bezdarbnieku skaita pieaugums mēneša griezumā. Aprīlī šajā datumā tika ziņots par bezdarbnieku skaita pieaugumu par 7942 personām laikā no 1. līdz 20.aprīlim. Kopējais bezdarbnieku skaits tad bija 69 469 personas.

Mēneša laikā piedzīvots kritums NVA reģistrēto vakanču skaitā - kamēr 20.aprīlī aģentūrā ziņoja par kopumā 17 738 brīvām darbavietām, patlaban tādu ir 16 618. Tomēr maijā NVA reģistrēta arī 3471 jauna vakance.

Kopš Covid-19 parādīšanās jau 39 darba devēji ir ziņojuši par kopumā 4979 darbinieku plānoto kolektīvo atlaišanu, kamēr mēnesi iepriekš NVA bija iesniegti 29 darba devēju ziņojumi par 4575 darbinieku plānoto atlaišanu.

NVA saņēmusi ziņojumus par plānotu kolektīvo atlaišanu no transporta un uzglabāšanas, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbības, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas, apstrādes rūpniecības, nekustamo īpašumu, mākslas, izklaides un atpūtas, kā arī profesionālās, zinātniskās un tehnisko pakalpojumu, mežsaimniecības, finanšu un apdrošināšanas darbības, kā arī informācijas un komunikācijas pakalpojumu sniedzējiem.

Jau ziņots, ka NVA pēdējie izziņotie dati liecina, ka Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis sasniedzis 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!