Foto: LETA

Maijā partiju reitingā lielākais kritums bijis "Apvienotajam sarakstam" (AS), bet populārākā politiskā spēka titulu saglabājusi "Jaunā vienotība" (JV), vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu maijā, JV atbalstītu 10,8% vēlētāju, kam seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 8,9% atbalstu, savukārt trešajā vietā jau otro mēnesi pēc kārtas izvirzījusies opozīcijas partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV) ar 8,3%. Tādējādi JV reitings pēdējā mēneša laikā ir sarucis par 0,3 procentpunktiem, ZZS - par 0,1 procentpunktu, bet LPV reitings ir kāpis par 0,4 procentpunktiem.

Tālāk seko "Progresīvie" ar 6,5% respondentu atbalstu, Nacionālā apvienība (NA) ar 6,4%, savukārt sestajā vietā ierindojas AS ar 5,8% atbalstu. Attiecīgi "Progresīvo" reitings mēneša laikā krities par 0,7 procentpunktiem, NA - audzis par 0,2 procentpunktiem, bet AS - sarucis par 1,9 procentpunktiem.

Septītajā vietā partiju reitingā maijā ierindojās "Stabilitātei!" ar 5,4% atbalstu, bet astotajā - "Saskaņa" ar 3,9%. Pārējām partijām reitingi ir zemāki.

Pārrēķinot partiju popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, 5% barjeru pārvarētu tie septiņi politiskie spēki, kuri jau pašlaik ir pārstāvēti parlamentā, kā arī "Saskaņa", kuras 14.Saeimā nav.

Aptaujā piedalījās gandrīz 1800 Latvijas pilsoņi gan klātienē, gan internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!