Foto: LETA
Maija vidū, 15. maijā, norisināsies ikgadējais Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) kongress, liecina informācija LBDS mājaslapā.

Pērn Covid-19 ierobežojumu dēļ kongress nenotika. Arī šogad, ņemot vērā pastāvošos epidemioloģiskos ierobežojumus, kongresa norise klātienē nav iespējama. Draudzes padome izskatījusi iespēju rīkot kongresu attālināti – 15. maijā no Mateja baznīcas telpām organizējot divas sēdes.

Pirmā sēde paredzēta svinīga, kurai varēs sekot līdzi "Youtube" translācijā. Savukārt otrā sēde paredzēta kā darba sēde tikai kongresa delegātiem. Sēde norisināsies saziņas platformā "Zoom", kuras laikā notiks arī balsošana.

Rīkojot šogad kongresu attālināti, baptistu draudžu padome ir noteikusi citu delegātu skaitu, ņemot vērā draudzes locekļu skaitu šī gada 1.janvāri. Ja draudzes locekļu skaits ir mazāks par 100, nepieciešams ievēlēt vienu delegātu, savukārt, ja draudzes locekļu skaits ir lielāks par 100, tad no katriem pilniem 100 ir jāievēlē viens delegāts, bet no atlikuma, kas ir 50 un vairāk – vēl viens delegāts,

Papildu tam no katras draudzes, neatkarīgi no draudzes locekļu skaita, jāievēlē viens delegāts.

Ievēlot delegātus, tiks aicināts izvirzīt delegātus, kuri spētu piedalīties attālinātā režīmā. Lai nodrošinātu piekļuvi darba sēdei tikai draudžu ievēlētiem delegātiem, katra delegāta pieteikumā būs jānorāda vārds, uzvārds, draudzes piederība, kā arī e-pasta adrese un tālruņa numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!