Valsts vēl tikai lēnām tuvojās sēklim, bet Irbes šaurumā toties uz sēkļa uzskrēja zem Bahamas karoga peldošs pasažieru kuģis "Mona Lisa", kas negribēja norēķināties par glābšanas darbiem, tāpēc Latvijas varas iestādes to grasījās neizlaist no mūsu teritoriālajiem ūdeņiem.
Foto šeit!

Tuvojas maksas ceļu laiks. Kamēr vēl ekonomikas krīze nebija pārvilkusi svītru grandiozām iecerēm, tika paziņots, ka tuvāko gadu laikā, īstenojot valsts un privātā sektora sadarbības projektus, tiks uzceltas vai renovētas ātrgaitas šosejas posmos Rīgas apvedceļš - Sēnīte, Baltezers - Saulkalne un Ķekavas apvedceļā, bet vēlāk Priedaine - Sloka, Rīga - Jelgava un Rīgas apvedceļš - Koknese.

Lietuviešu investori - tie paši, kam pieder "Maxima" - paziņoja, ka līdz 2010.gada beigām pie Slāvu tilta, bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas teritorijā plāno uzbūvēt milzīgu iepirkšanās un izklaides centru "Akropole", projektā investējot ap 250 miljoniem eiro.

Cilvēki, kas zina, ko dara - bijušais Rīgas Fondu biržas vadītājs, pašreizējais Francijas uzņēmuma "Dalkia" pārstāvis Latvijā Guntars Kokorēvičs un uzņēmējs, bijušais Privatizācijas aģentūras vadītājs Jānis Naglis  - kļuva par Dobeles gāzes krātuves projekta virzītāja līdzīpašniekiem, par kapeiku mazinot vispārējo neticību, ka šāda krātuve kādam Eiropas gāzes apgādes ķēdē vispār ir vajadzīga. 

Izglītības un zinātnes valsts sekretāra padomnieks Oskars Balodis un Eiropas lietu departamenta direktore Gunta Arāja devās Latvijas izglītības sistēmai supersvarīgā komandējumā uz Kanādas mazpilsētu Halifaksu hokeja čempionāta laikā, savukārt ministre Tatjana Koķe paziņoja, ka IZM darbinieki tādejādi esot "iedvesmojuši un palīdzējuši" Latvijas hokejistiem.

Maijā atklājās, ka siltajā Vidusjūras salā Kiprā vienā adresē ir reģistrētas 11 firmas, kurām pilnībā vai daļēji pieder uzņēmumi Latvijā, un no šīm 11, divas firmas ir izvērsušas savu darbību nekustamo īpašumu projektu attīstības lauciņā, un tām piederošajos Latvijas uzņēmumos darbojas pazīstami, ar satiksmes ministru Aināru Šleseru un viņa biznesa partneriem savulaik saistīti cilvēki, kā arī kādreizējais Rīgas domes Attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams un ar viņu saistīti cilvēki.

Doma laukumā notika zemnieku protesta akcija, kuras laikā par velti tika dalīts piens. Apvienojās populārie krievu valodā iznākošie laikraksti "Čas" un "Telegraf".

Savukārt Rīgas dome neatbalstīja 30 000 latu piešķiršanu tēlnieka Teodora Zaļkalna skulptūras "Cūka" putuplasta atveida izgatavošanai un uzstādīšanai Rīgas Centrāltirgū. " Zaļkalna ideja ir vēsturisks fakts, un visiem zināms, ka mākslinieks bija plānojis uzstādīt Centrāltirgū skulptūru no granīta. Piešķirt tik ievērojamu summu atdarinājuma izgatavošanai no mākslīga materiāla, kuram nav nekādas vērtības, manuprāt, nav pareizi," sacīja domnieks Andris Ārgalis.

Foto šeit!

Tika savākti paraksti tautas nobalsošanai par grozījumiem pensiju likumā.

Mūžībā aizgāja pazīstamais politiķis, bijušais Latvijas aizsardzības un iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš, kurš 1994.gadā bija sprīža attālumā no iespējas kļūt par valdības galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!