Foto: LETA

No otrdienas būs mainītas tirdzniecības centru "Alfa" un "Domina" vakcinēšanās punktu atrašanās vietas, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Līdz nedēļas nogalei "Alfas" telpās vakcinācijas punkts nestrādās, un visi vakcinēties gribētāji tika pārcelti uz Juglas medicīnas centru. Savukārt brīvdienās "Alfas" autostāvvietā sāks darboties mobilais vakcinācijas punkts.

Tāpat pirmdienā darbu neturpināja "Dominā" izvietotais vakcinācijas punkts. Tā vietā no otrdienas izveidots punkts tirdzniecības centra "Domina Shopping" skvērā pie C ieejas.

Ziņots, ka, operatīvi reaģējot uz Ministru kabineta lēmumu par prasībām ārkārtējās situācijas laikā un iedzīvotāju augošo interesei saņemt vakcīnas pret Covid-19, no pirmdienas paplašinātas vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas iespējas.

Vakcinācija tuvāk cilvēku ikdienas gaitām tirdzniecības centros tiks turpināta. Vairāki vakcinācijas punkti turpinās darbību, nemainot lokāciju, daži punkti tiks pārvietoti pie ieejas vai ārā pie tirdzniecības centriem, nodrošinot vakcināciju mobilajos punktos. Atsevišķi punkti tiks slēgti, bet tiem ir rastas alternatīvas lokācijas, kas šonedēļ arī sāks darboties.

Uz 10. oktobri Latvijā patlaban ir pieejamas 318 654 "Pfizer-BioNTech" vakcīnas, 228 090 "Moderna" vakcīnas, 32 480 - "AstraZeneca", bet 11. oktobrī gaidāmas vēl 3510 "Pfizer-BioNTech" vakcīnas un 12.oktobrī 31 200 "Johnshon&Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!